Премиера в България: 22.02.2013г.
Световна премиера: 02.11.2012г.
Жанр: Драма, Трилър
Продължителност: 138 минути
Формат: 2D
Сценарист: Джон Гейтинс
Режисьор: Робърт Земекис
В ролите: Дензъл Уошингтън, Кели Райли, Дон Чийдъл, Надин Веласкез, Картър Кабаса, Тамара Тъни
Разпространител: Форум Филм България / Paramount Pictures

Напрегнатият трилър „Полет“ е история за опитен пилот на самолет, на когото се налага да направи принудително кацане и благодарение на героичните му усилия почти всички на борда оцеляват. И все пак някой – авиолиниите, производителят или дори пилотът – трябва да поеме вината за катастрофата. Разследването на обстоятелствата около злополуката разкрива шокиращи изненади, а личният свят на пилота Уит Уитакър (Дензъл Уошингтън) е на път да рухне под натиска на разследването.

Превъплъщението на Уошингтън в сложния образ на капитан Уитакър изважда през зрителя същността на една противоречива личност, която, от една страна, има пълен контрол в пилотската кабина, но от друга е затормозена и лесно ранима. Той, обаче, е единственият пилот, способен да приземи самолета в екстремната ситуация, описана на екрана в поредица моменти на напрежение – едновременно зрелищни и ярко реалистични.

„Полет“ е силно въздействащо киноизживяване, което съчетава напрегнати сюжетни обрати и перфектната актьорска игра на Дензъл Уошингтън, Дон Чийдъл (“Бандата на Оушън“), Джон Гудман (“Артистът“), Брус Грийнуд, Мелиса Лио и британската актриса Кели Райли, добила най-голяма популярност като съпругата на д-р Уотсън в „Шерлок Холмс“ и „Шерлок Холмс: Игра на сенки.“

„Полет“ е напрегнат трилър за опитен пилот на самолет, на когото се налага да направи принудително кацане и благодарение на героичните му усилия почти всички на борда оцеляват. И все пак някой – авиолиниите, производителят или дори пилотът – трябва да поеме вината за катастрофата и разследването на обстоятелствата около злополуката разкрива шокиращи изненади.
Филмът отвежда зрителите в личния свят на пилота /Дензъл Уошингтън/. Той е сложен образ – от една страна има пълен контрол в кокпита, от друга е затормозен и раним. В крайна сметка той е единственият, способен да приземи самолета в тежката обстановка описана в поредица моменти на напрежение – едновременно зрелищни и ярко реалистични. Филмът поставя въпроси и предлага обрати, допринасящи за напрежението в историята. Резултатът е впечатляваща и провокираща творба, с впечатляващи актьорски изпълнения.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 63 = 68