Америка: Сезони в дивата природа
Започва от неделя, 1 март, в 14:00 ч., Viasat Nature

Наслаждаваме се на зрелищната американска дива природа през четирите сезона – на земята, във въздуха, на брега и под водата. Утвърдени кинематографи на дивата природа заснемат континента през цялата година. Докато Земята обикаля около Слънцето, дивите ѝ обитатели преминават през изпитания на живот и смърт. Откритият Тих океан облива с огромни вълни калифорнийския бряг, където слоновите тюлени пристигат, за да се размножават през лятото, докато свирепата горещина поставя койотите под обсада в пустинята на Аризона.

Докато листата сменят цвета си по време на есента в Аляска, същото се отнася и за червената сьомга, която става пурпурна, приготвяйки се да хвърли хайвер. Зимните виелици погребват горите на изток и планинските върхове на запад под снежно одеяло, но срещу студените предизвикателства се изправят дебелокожите речни видри и интелигентните гарвани. Не след дълго избухват диви цветя и светът се пълни с бръмчащи колибри, романтични игри на влечуги и бебетата на пролетта.

Всеки епизод разкрива забележителни герои, лични страдания, дръзки предизвикателства и ритуали на новото начало. Заемете мястото си на първи ред, за да се насладите на дивия американски пейзаж в една обиколка около Слънцето.

Страна на големи котки
МАРАТОН на 8 март от 19:05 часа, Viasat Nature

Три могъщи лъвски клана в долината на р. Луангва се борят, за да завладеят земята и защитят малките си, докато опасностите ги дебнат на всяка крачка. Когато температурите се повишават по време на сухия сезон, всеки триумф и трагедия се виждат ясно. Дали лъвовете ще се справят с трудностите и ще преживеят най-голямото предизвикателство в живота си?

Речни Чудовища
Започва от понеделник, 2 март, в 19:00 ч., Сезон 4, Viasat Nature

Запаленият рибар Джереми Уейд се завръща, за да обиколи най-отдалечените региони в света в търсене на сладководни чудовища. Следвайте приключенията на Джереми, докато се опитва да хване гигантска риба в Монголия – толкова рядка, че на практика е по-скоро легенда, отколкото факт, руски хищник, който надвишава един тон и е дълъг 5 метра, и невидим хищник, който завлича рибарите към дъното. Джереми получава и съобщения за праисторическо чудовище в САЩ за първи път…

Австралийски ловци на омари
Започва от четвъртък, 5 март, в 22:00 ч., Сезон: 2, Viasat Explore

Във втория сезон на поредицата следваме житейските драми на пет екипажи на лодки за лов на омари по време на зимния лов на лангусти в Тасмания, които рискуват всичко в търсене на най-скъпия морски деликатес в света.

Южният океан е най-опасното водно пространство в Австралия, но е последният шанс на ловците на омари да спечелят пари, преди ловните територии да станат достъпни отново през пролетта. Екипажите работят денонощно през ужасното време и в страховити води, за да изтеглят стотици килограми омари на хлъзгавите палуби. Дори най-малкият проблем в морето може да се окаже смъртоносен в рамките на секунди, а най-близкото пристанище е на стотици километри разстояние. Спешни медицински ситуации, механични проблеми, бури и подводни хищници създават постоянни трудности, а след тях е ред и на изменчивата цена на омарите.

Повече от 80% от омарите, уловени в Тасмания, се изнасят живи в Китай и това определя цената за килограм. Ако капитанът прецени правилно, може да направи състояние, ако не – може да изгуби всичко. Това не е само история за рискове, стратегии и умения в морето, но и драма за преживяването на цели семейства.

Рибар авантюрист
Започва от събота, 21 март, в 21:10 ч., Сезон: 2, Viasat Explore

Следваме приключенията на младия, харизматичен, любопитен и енергичен рибар Сирил Чокет. Посещаваме четирите краища на планетата, за да открием всякакви видове екзотични риби, култури, красиви пейзажи и различни народи, които отварят вратите на домовете си и споделят своите истории с нас.

„Рибар авантюрист“ представя любовта към спортния риболов и връзката между рибарите по света, независимо дали ловят риба за удоволствие, или за да изхранят семействата си. Всеки епизод ни отвежда на пътешествие със Сирил – пълно с анекдоти, срещи и предизвикателства, които неизменно приключват с улавянето на големите риби, както си е наумил.

Още любопитна информация за продукциите ви очаква в специалната секция на Viasat World при нас.

Не пропускайте да последвате и Viasat History във фейсбук.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

37 + = 39