На 30.03.2012  излезе дългоочакваният „Последен патрул“ на Сергей Лукяненко с твърди корици и допълнение разказът „Дребен патрул“

Къде свършва Пътят на Различните? Възможен ли е край на човешката борба със себе си и със света? Едно привидно случайно убийство слага началото на поредица от непредвидими събития. Този път Висшият маг Антон Городецки ще трябва да се сблъска със сила, по-голяма дори от своята собствена, и за пореден път да се опита да надскочи себе си – в името на света, хората и Различните. Сергей Лукяненко не обича простите решения и преките пътища, затова приключението, през което повежда читателите си, заплашва да бъде ярко и незабравимо. Като самия живот, с чието многоoбразие може да се сравни само фантастичният „Последен патрул”.

За автора

Сергей Лукяненко е най-успешният съвременен руски автор на научна фантастика и фентъзи. Автор е на успешните поредици за Патрулите, трилогията за Дълбината, както и на множество други романи, по които са заснети и филми. Поредицата за патрулите се радва на милиони почитатели по целия свят и постига известност дори в Холивуд, благодарение на филмите, заснети по нея.

Носител е на редица награди, включително за най-добър писател на Еврокон 2003г.

Роден в Казахстан, Лукяненко е лекар по професия, работил е като редактор на списанието за научна фантастика „Светове”. Професионално се занимава с литература от 1993 г. Член е на журито, връчващо наградата „Странник”. Определя жанра, в който работи като “Фантастика на твърдото действие” или “Фантастика на Пътя”.

 

„Сравняват поредицата на Сергей Лукяненко „Патрулите” с „Хари Потър”, което не е неточно. По удачно би било обаче сравнението с популярните поредици за магия / вампири / любов като „Здрач” на Стефани Майър ( по, която са заснети филми ),”Истинска кръв” на Шарлейн Харис ( по, която има сериал) и „Анита Блейк” на Лоръл К. Хамилтън (интересът към която не спада).Те се развиват в леко променена версия на нашия свят, където сред обикновените хора живеят вещици, вампири, метаморфи, магьосници и гоблини,които имат чудновати междувидови отношения, участват в отмъщения, предизвикват раздори и се месят в съдбата на човечеството…Лукяненко предлага оригинален руски образец на този жанр.” 

    –  The Guardian 

 

 „Чудесно попълнение в поредицата за Патрулите”

–          Love Vampires 

 

“Както и в предишните книги от поредицата, Лукяненко е сътворил пълна с обрати история, от която не можеш да се откъснеш.”

–          Sci-Fi Online 

 

„Лукяненко е невероятен в представянето на нови идеи пред своите читатели.”

                                                                                                                  

    –   The Sydney Morning Herald      ( Australia )

  

“…….Всеки път, когато Лукяненко описва неземният Сумрак, се чувствам изкушен да вляза в него.Фантастичните сили, които Антон и неговите колеги владеят, варират от възхитителни до изпълващи със страхопочитание.”

   – Ron Charles, The Washington Post

                                                                                                                                                                                         Book World

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =