Brick Mansions - posterОт миналия петък почитателите на Пол Уокър могат да гледат последния му завършен филм, “Престъпно предградие” в кино салоните в цялата страна. Актьорът, станал популярен с поредицата “Бързи и яростни”, почина в трагичен инцидент миналата година.

“Престъпно предградие”е римейк на култовия френски екшън “Предградие 13”. Сценаристът на оригинала Люк Бесон отново хваща писалката, за да пренесе действието от гетата на Париж в Детройт. Актьорът Давид Бел също се завръща към криминалната история, повтаряйки ролята си на виртуозен майстор на уличния спорт паркур. Не са много актьорите, които притежават впечатляващите физически умения на Бел.

В необичаен ход, продуцентите на филма са подготвили две официални версии: 89-минутна и 100-минутна. Разликите се пазят в тайна, но вероятно става дума за отрязани по-пиперливи сцени. Българските киномани ще имат шанса да видят пълната удължена версия. По този начин няма да пропуснат нито минута с Пол Уокър.

" Brick Mansions " / Europacorp

Сценарият на “Престъпно предградие”следва плътно този на френския хит. Неспособна да контролира престъпността в Детройт, местната полиция построява колосална стена около квартала, в който живеят най-опасните престъпници в града. За полицая Деймиън (Пол Уокър) всеки ден е битка с корупцията. За Лино (Давид Бел) всеки ден е борба за почтен живот. Пътищата им се пресичат, когато двамата се оказват на пътя на безскрупулен наркобарон, заплашващ да активира неутронна бомба и да изравни града със земята.