Финалът на сезона шокира всички с появата на Джедая. Дали обаче това бе най-важния момент?  Появата на R2D2 напомни на всички, че няма Междузвездни войни без малък момент с дроида. Реакцията на R2 към това да види Грогу накара феновете да се замислят дали двамата не са споделяли още, освен тази невербална радост във вселената на „Междузвездни войни“?

Теорията: R2-D2 е спасил Грогу от заповед 66 (с която Анакин влезе в храма на джедаите и изби всички). Ако помните Асока Тано разказа, че той е бил спасен от някога в онзи момент, но Грогу не го помни. Това обяснява защо реакцията на малкото зелено човече не е същата, като на дроида. Съдбата на R2 между трилогиите все още е мистерия. Това тук потвърждава друга, много стара теория- R2D2 е агент на Бунтовниците.

Ако това е така, R2 не е преживял изтриване на паметта в края н „Отмъщението на Ситите“. За разлика от C3PO и другите дроиди използвани за бунтът в оригиналната трилогия, R2 все още помни падането на Джедаите и би разпознал Грогу.

Ако теорията е вярна, това ще даде на сериала най-сетне възможност да ни разкрие миналото на Грогу. Люк е в интересна позиция, той може да разбира R2, но може да разбира и Грогу телепатично, като Асока. Между тримата може да изплува ясна картина от историята на Грогу и да изгради героят му като независим от този на Мандалореца.

Източник: Inverse

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 1