BG_Monster High.indd„Егмонт България” издава „По-неживи от всякога”, четвъртата книга от чудовищно добрата поредица „Монстър Хай”. Романът на американската писателка Лийси Харисън търсете от четвъртък, 23 май, в книжарниците в цялата страна.

Поредицата „Монстър Хай” е вече добре позната на българските читатели. Тя проследява премеждията на децата на най-известните чудовища в света – Франки Щайн, Клео де Нил, Дракулора и Клаудин Улф, които се опитват да се внедрят сред нормалните хора и да бъдат приети от тях. В първата книга – „Монстър Хай”, на сцената излиза Франки. Втората – „Чудовището на нашата улица”, е посветена на дъщерята на Мумията – Клео. В третата – „Има ли вълк, има и начин”, прожекторите се насочват към Клаудин Улф. А в „По-неживи от всякога” настъпва часът на Дракулора, наследничката на най-известния вампир в света.

ПО-НЕЖИВИ ОТ ВСЯКОГА

Запознайте се с Дракулора!

Тя ще направи всичко, за да спаси „Мърстон Хай”…

дори и да умре отново, опитвайки се!

1КНИГАТА

Чудовищата са свободни и Дракулора (или Лала, както й приятели я наричат) показва зъбите си с гордост. Но не щеш ли на прага ѝ се появява татко Дракула и нещата поемат по доста призрачна пътека. Господин Ди счита, че РАД (Регистираните алдехидни дегенерати) трябва да имат свое собствено училище.  Лала обаче не е готова да се откаже от трудно спечелените от нея и приятелите ѝ нови права. Младата вампирка случайно научава за ужасяващо яко състезание, което може да донесе на училището победител национална рекламна кампания. И не се колебае да забие зъби в това предизвикателство. Лала е решена на всяка цена да спаси Мърстон Хай… но има голяма вероятност да умре (отново), докато се опитва.

ОТЗИВИТЕ

„По-неживи от всякога” е четвъртият роман, който проследява приключенията на чудовищата от „Монстър Хай”. Първата книга, която носи същото име като поредицата – „Монстър Хай”, се появява на книжния пазар в САЩ през 2010 година и незабавно се превръща в мания за тийнейджърите. Правата за поредицата са продадени в над 10 държави, сред които Германия, Франция, Испания, Чехия, Дания. Да не забравяме и едноименната марка кукли на „Мател”, които вече са хит и в България.

У нас романите от поредицата „Монстър Хай” излизат от миналата година и също бързо печелят интереса на по-младите читатели. От 2013 г. на вестникарския пазар може да се открие и списание „Монстър Хай”. Междувременно слуховете, че се планира пълнометражна екранизация на романите се оказаха истина. С проекта са се заели сценаристите Алфред Гоу и Майлс Милър – тандемът, който стои зад ТВ сериала  „Смолвил: Супермен в началото” и „Аз съм номер четири”.

2АВТОРЪТ

Лийси Харисън е родена на 29 юли 1970 година в Торонто, Канада. Първоначално учи кино изкуства в университета „Макгил” в Монреал. Две години по-късно се прехвърля в колежа „Емърсън” в Бостън, откъдето се дипломира като бакалавър по изящни изкуства в програмата им по творческо писане. Дванайсет години работи в популярния музикален канал MTV. Заменя кариерата си на старши директор по продукциите, за да се отдаде на тази на писател. Тя е авторът на суперуспешните отвъд Океана поредици The Clique и Alphas. Повече за Лийси Харисън ще откриете в личния й сайт http://www.lisiharrison.com.

Още информация за Лийси Харисън и „Монстър Хай” ще откриете и в интернет на адрес egmontbulgaria.com.

По повод на излизането на романа във фейсбук страницата на „Монстър Хай” стартира конкурс „Създай свое собствено чудовище”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 4 =