Страна на големи котки | Viasat Nature
Започва от четвъртък, 2 януари, в 20:00 ч.

Три могъщи лъвски клана в долината на р. Луангва се борят, за да завладеят земята и защитят малките си, докато опасностите ги дебнат на всяка крачка. Когато температурите се повишават по време на сухия сезон, всеки триумф и трагедия се виждат ясно. Дали лъвовете ще се справят с трудностите и ще преживеят най-голямото предизвикателство в живота си?

 

Зимна приказка | Viasat Nature
Всеки ден от събота, 21 декември, в 19:00 ч.

Призив към всички любители на снеговете! Заровихме се в нашите архиви и ще ви покажем най-зашеметяващите ни документални поредици с една обща черта – комфортна покривка от пухкав сняг. Представяме ви епизоди от „Дивата Канада“, „Голямото американско топене на ледовете“, „Мистерията на Северното сияние“, „Сибирският Одисей“ и много други.

24 часа на Земята | Viasat Nature
Започва от събота, 21 декември, в 14:30 ч.

Движението на слънцето влияе на поведението на животните и растенията по цялата планета. От момента, в който изгрява, животните очакват да се възползват от възможностите, които слънцето създава. Причудлив хамелеон се зарежда със слънчева енергия, за да оцелее, а семейство лемури се топли под слънчевите лъчи.

С напредването на деня и издигането на слънцето в небето, то става по-мощно и животните реагират, за да се предпазят от моменти на криза. Когато слънцето залязва и голямата му светлина и топлина угасват, се отприщва нощен свят на герои, които се чувстват у дома си в мрака. Слънцето обаче не е изгубено дори в най-дълбоката нощ – лъчите му влияят на Луната, нашето „призрачно слънце“.

Приемаме изгрева и залеза на слънцето за даденост, но начинът, по който природният свят реагира на тях може да означава успех или провал, живот или смърт.

Нашата вселена | Viasat Nature
Всеки ден от петък, 27 декември, в 19:00 ч.

Този месец се отправяме в до момента неизследвано от Viasat Nature пространство – космоса. През декември ще покажем документалните филми „Тайният живот на слънцето“, „24 часа на Земята“. „Един ден от живота на Земята“ и „Ловци на черни дупки“.

Ловци на черни дупки | Viasat Nature
Петък, 27 декември, в 19:55 ч.

Черните дупки са най-странните и загадъчни явления в нашата вселена; те са космически затвори с толкова силна гравитация, че дори светлината не може да излезе от тях. Доказателства, че тези научно-фантастични чудовища съществуват наистина, се трупат от десетилетия, но липсва критична информация – никой никога не е виждал черна дупка.

За две години камерите ни следват международен екип от астрономи, водени от д-р Шеп Доелеман, който се опитва да запълни тази празнина в нашето знание. Доказателството, че съществуват черни дупки може да преобърне нашето разбиране за теорията на гравитацията на Айнщайн. Това е историята на мисията да се фотографира за първи път истинска черна дупка.

Клондайк | Viasat Explore
Започва от сряда, 25 декември, в 21:00 ч.

Сезон: 1, Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Klondike
Жанр: Приключенски/ драма
В главната роля: Ричард Мадън (Медичите, Game of Thrones)

Поредицата е вдъхновена от истинските истории на ловците на богатство, борили се за оцеляване със суровите и жестоки условия на канадската територия около р. Юкон.

В центъра на действието са героите Бил Хаскъл и Байрън Епщайн – приятели от детството, които рискуват всичко, за да преследват мечтата си да забогатеят по време на златната треска от 80-те години на 19 в. в Клондайк.

Двамата авантюристи предприемат трудоемкото пътуване до дивия канадски район и срещат отчаяни и опасни хора, сред които алчни бизнесмени, съблазнителни куртизанки и местни племена, които са свидетели на унищожението на земята и хората им от решени на всичко предприемачи.

Весела австралийска Коледа | Viasat Explore
Цял ден от вторник, 24 декември, до петък, 27 декември

Празничните дни ще ви поднесат всички ваши любими австралийски поредици – „Австралийски ловци на омари“, „Австралийски търсачи на злато“ и „Австралийски спасителен отряд“.

Гмуркачи за бодливо злато | Viasat Explore
Започва от четвъртък, 2 януари, в 22:00 ч.

Поредицата следва шестима смели и харизматични герои, които се борят със свирепите стихии на Южна Нова Зеландия, за да открият гастрономическия еквивалент на диамантите за любителите на вкусната храна от цял свят.

Мястото, където се въдят големи бели акули – проливът Фово, не е за хора със слаби сърца. Печално известен със суровостта си и свирепите си бури, той не предлага гостоприемна среда за шестимата гмуркачи.

Те трябва да преодолеят смразяващите температури, постоянната заплаха от нападение на акули и опасностите на свободното гмуркане. За разлика от гмуркането за абалони, гмуркането за морски таралежи в дълбокия Юг не предполага водолазна бутилка с кислород. Гмуркачите ползват само основно оборудване – неопренов костюм, маска, шнорхел, колан с тежести и плавници. Те рискуват живота си всеки път, когато скачат във водата, за да задоволят изискванията на международния глад за ценния деликатес. Те разполагат с 24 часа след разтоварването на улова си да го обработят и пакетират за ресторантите и търговските обекти по света, преди качеството му да се влоши прекалено за износ.

Още любопитна информация за продукциите ви очаква в специалната секция на Viasat World при нас.

Не пропускайте да последвате и Viasat History във фейсбук.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 57 = 60