HBO официално започнаха работа по предисторията на „Игра на тронове“. Кастингите за изключително очаквания сериал „House of the Dragon“ вече са в ход.

Проекта е базиран на книгата на Джордж Р.Р. Мартин „Огън и кръв“. Това е история на домът Таргариен и е ситуирана 300г. преди събитията в „Игра на тронове“. Отговорник за сериала е Райън Кондал („Colony“), като той ще работи заедно с „Игра на тронове“ ветерана“ Мигел Сапочник (режисирал епизодите „Битката на копелетата“ и „Winds of Winter“). Сапочник ще режисира пилотния епизоди , както и още няколко. HBO  са поръчали 10 епизода от сериала.

Все още няма официални кастинг детайли. Книгата покрива период от около 150г., като включва възход и падение на много лидери във Вестерос. Кой герой или времеви период ще попадне в сериала не е ясно. Според източници прочутият танц с дракони (войната на Таргариен) за който се говори в „Игра на тронове“ ще бъде включен в новия сериал. Би имало смисъл ако първите 1-2 сезона водят до това събитие. Други фенове смятат, че е възможен похват в стил „American Horror Story“- новата поредица да бъде антология и да включва различни времеви периоди всеки сезон.

Източник: EW

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here