Предпремиерата на Западен свят, сезон 2 или едно истинско, кино преживяване от HBO България

HBO Bulgaria за пореден път смаза конкуренцията. По покана на телевизията cineboom.eu посетихме предпремиерата на Западен свят, сезон 2, която те организираха. Такова нещо НЕ Е правено в България до момента.

Средата на работната седмица, час пик и едно изненадващо спокойно пътуване до кино център Бояна. След кратки разяснения от охраната на входа биваме допуснати до вътрешността и се насочваме към палатката на HBO където ни очакват Виктория Иванова, PR координатор на HBO България и нейната усмихната колежка. Към тях са се присъединили цял куп охранители и една симпатична дама, в лабораторна престилка и очарователни очила, зад които се крие ослепителна усмивка. Става ясно, че „лаборантката“ е част от Boyana Events и тя ще се заеме с първата част от приключението- да направи кратък тур на кино студиото, на жадните за информация журналисти.

Туристическата обиколка

Отправяме се към римско-гръцкия декор в центъра. Мащабната част от кино студиото впечатлява със своите размери и размах. Върху десетки квадратни метри се простират поредица от сгради, улици, статуи, дори не скромна арена за битки, конюшни и много, много спомени и локации, напомнящи на древен Рим и древна Гърция. Сред множество разговори и тайни зад кулисите се потапяме сред сценография, станала декор за Конан Варварина, предстоящия нов филм за Хелбой и много, много други. Умишлено ще спестим тези пикантерии, защото това е кухнята на кино индустрията, а тя разваля магията от крайния продукт- едно откъсване от действителността. Илюзорния свят в който желаем да се потопим рухва в мига, в който всъщност разберем , какво стои зад него. Предлагаме ви част авторски снимки, които избрахме и отсяхме за вас.

На път за събитието…

С финала на обиколката се отправяме към сградата, където се намира и прожекционната зала на кино центъра. Отново сме върнати в ръцете на Виктория Иванова от HBO България и докато ни води през старите и комунистически коридори и стъпала на сградата, бавно ни настройва за предстоящия сблъсък със съвременността. Достигайки последния етаж и преминавайки през една врата… светът свършва. И влизаме в Западен свят. 

Изненадата…

Уникален LED тунел ни посреща веднага след вратата. Навсякъде в него се излъчват кадри от предстоящия нов, втори сезон на Западен свят. А усещането да си вътре в един огромен телевизор… граничи с лудост. Стени, тавани, под… всичко е LED екрани… всичко е Западен свят. След няколко снимки на изхода на тунела ни посрещат двама „актьори“ преоблечени като Лаборанти от Западен свят. Червените ботуши и престилки брилянтно контрастират с бялата униформа и достолепната осанка. Бар в ляво и бар в дясно, а зад тях стоят стегнати каубои. Сред предверието на прожекционната зала се разхождат сервитьори, облечени в каубойски костюми. Две огромни плазми от стените излъчват кадри от Западен Свят. В дясно ни посреща малък кът за почивка със старинни канапета и Картина на Долорес между тях. Веднага след тях е специалният HBO GO/ Westworld фото кът и традиционното платно, за такива събития.

Приветливата обстановка е допълнително обогатена с вино, вода, кетъринг и много внимание и коректно отношение от служителите на корпорация Делос. В стъклена, самостоятелна зала бе позициониран корифеят на вечерта. Белият андроид, разпънат на онзи кръг от началните надписи на сезон 1… в реален размер. Следват поредица от снимки, селфите и какво ли не с него. Преди това има своеобразен кът с поредния лабораторен „плъх“ и неговите джаджи и творение от техническите отдели на корпорация Делос. В дъното е и огромното платно за прожекция. Стилно подредени поредици от удобни столове пред него, очакват своите гости. Деликатно „опковани“ коктейлни маси очакват посетителите в дясно от платното.

Равносметка и старт

Сред гостите разпознавам водещата Стаси Кара, певиците Михаела Филева и Рут Колева, водещият от „Като на кино“ по bTV Cinema, който ни дразнеше цяла вечер преди Оскари 2018 и др.

Залата се пълни до пръсване. Светлините гаснат. Добре познатата музика от началните надписи започва и…

Не, няма да има текст за серията. Ще публикуваме нашата рецензия за епизод 1, СЛЕД неговата премиера по HBO в понеделник. Само ще кажем едно- НЕ ОЧАКВАЙТЕ това от новия сезон и НЕ очаквате това от Мъжът в черно….

Западен свят, сезон 2 стартира по HBO от 23.04.2018г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 3 =