Niki Iliev Sania Borisova and Lubomir Kovachev at The Best Offer BG gala 1 sm

Дипломати, артисти и представители на бизнеса бяха сред гостите на елегантната гала премиера на новия филм на Джузепе Торнаторе „Най-добрата оферта“, в Cinema City Paradise, София.  Събитието се реализира с подкрепата на Италианския културен институт и глобалния партньор на филма Уни Кредит, представена у нас от най-голямата банка в страната Уни Кредит Булбанк.

Благодарение на партньорите на гала премиерата беше показана за първи път и специална изложбата „Изкуството на Торнаторе“ с работни и филмови кадри от „Най-добрата оферта“. Изложбата може да бъде разгледана в галерия Uni Credit Studio до края на август.

Гостите на изискания коктейл бяха приветствани от г-жа Анна Амендоладжине, Директор на Италианския културен институт в България и от г-н Андреа Казини, Заместник-председател на Управителния съвет и Главен оперативен директор на УниКредит Булбанк.

AnnaAmendolagine and Mr. Kazini at The best offer BG Gala 2

Насърчаващи българо-италианските отношения в сферата на културата, Уни Кредит Булбанк отделят специално внимание на кино-изкуството. В качеството си на утвърден банкер, на гала премиерата на „Най-добрата оферта“ г-н Казини стана и съветникна младия български режисьор Ники Илиев по време на снимките на втория му пълнометражен филм „Живи легенди“, в който певецът Орлин Павлов изпълнява ролята на банков служител. Във филма участват още Саня Борисова и Любомир Ковачев, които също бяха сред гостите на гала премиерата на „Най-добрата оферта“.

Най-новата съвместна продукция на дългогодишния успешен италиански тандем Джузепе Торнаторе и Енио Мориконе, чието дело е саундтракът на „Най-добрата оферта“, излиза по кината у нас този петък, 26 юли. В новата си лента, на която отново е и сценарист, Торнаторе привлича талантливия австралиец Джефри Ръш („Карибски пирати“, „Речта на краля“) за ролята на Върджил Олдман- самотник, отдаден на изкуството и колекционерството. Негови екранни партньори са Доналд Съдърланд („Игрите на глада“, „Италианска афера“),холандката Силвия Хьокс, която печели награда за изгряваща млада актриса на Берлинале 2011,и Джим Стърджис („Облакът Атлас“, „Винаги в същия ден“).

The Best offer Photo Exhibition

В „Най-добрата оферта“ Върджил Олдман (Джефри Ръш) компенсира нежеланието да се обвързва с други хора, особено  жени, с упорита работа като търговец на антики, от която е почти обсебен. Никога през живота си той не е изпитвал близост към друго човешко същество, дори към единствения си приятел Робърт – млад, но талантлив реставратор на механични устройства от различни епохи.В деня, в който навършва шестдесет и три, Върджил получава телефонно обаждане от   млада жена (Силвия Хьокс), която го моли за съдействие при оценката и продажбата на семейни произведения на изкуството. Съгласявайки се да направи оглед и опис на антиките, Върджил си уговаря среща с нея, на която тя така и не се появява. В последствие, неведнъж провокиран от нейното несериозно отношение, Върджил се изкушава да се оттегли от ангажимента, който все повече му изглежда като обикновена и досадна бъркотия. При всеки опит мистериозната млада жена, затворена в собствения си натрапчив свят от зависимости, успява да го убеди да продължи. Неочаквано и за самия него, тя обсебва мислите му. Животът му приема още един обрат, когато приятелят му Робърт (Джим Стърджис) го обнадеждава и му показва, стъпка по стъпка, как да спечели сърцето й. Запленен от тази интригуваща игра, Върджил скоро се отдава на страстта, която ще преобрази монотонното му съществуване за винаги.

Niki Iliev_Sania Borisova and Mr. Kazini at The best offer BG Gala 1

Премиерата на „Най-добрата оферта“ у нас е на 26 юли в кината. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 28 = 30