Disney се завръщат към африканските земи с продължението на „Цар Лъв“. Номинираният за Оскар режисьор Бари Дженингс („Лунна Свелина„- Оскар за най-добър филм!) сяда на горещия стол тук.

През 90-те помагах на сестра си да отгледа две момчета, обичайки героите от „Цар Лъв“. Сега имам възможността да работя с Disney, да продължа и развия историята изпълнена с поуки, приятелство и любов. Това е сбъдната мечта за мен.

Филмът ще бъде продължение на фотореалистичния римейк от 2019г., а не на оригиналната анимация от 1994г. Джон Фавро режисира новата версия и получи доста смесени реакции към нея. От друга страна пък боксофиса на филма бе чудовищен, достигайки до над $1,5 млрд. от световното си разпространение.

Disney все още не са обявили премиерна дата за продължението. С настъпващата COVID19 пандемия и заетия график на Бари, не е ясен дори старта на продукцията. Източници сочат, че новата история ще изследва ранните години на Муфаса, бащата на Симба, чиято смърт оформя емоционалното ядро на първия филм. Джеф Нейтънсън се завръща за сценария на продължението. Той написа историята и на първия филм

Подобно на „Цар Лъв„, „Аладин“ е друга класическа анимация на студиото, превърнала се в игрален филм, който също получи продължение.

Източник: Variety

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

30 − = 20