Речни чудовища | Viasat Explore
Започва от събота, 2 май, в 22:00 ч.

Всеки епизод в поредицата следва екстремния рибар Джереми Уейд, който се е отправил на лов за смъртоносни риби на места като Боливия, Украйна, Колумбия и Исландия. Епичните пътешествия ще поставят на изпитание уменията му и познанията му за риболова.

Величествената Африка | Viasat Nature
Започва от неделя, 3 май, в 15:00 ч.

Единствено по рода си, пълно с екшън приключение из неопитомената девствена природа на Африка. Всеки епизод предлага уникално визуално пътешествие и нова перспектива върху неизследваните страни на континента, емблематични природни чудеса и невероятни зрелища. Ненадмината в суровата си мощ и дива красота, Африка разкрива своите колосални пейзажи и ни въвлича в драмата на дивата природа.

Възкресяването на Помпей | Viasat History
Започва от понеделник, 11 май, в 23:10 ч.

През 2018 г. в Помпей стартира безпрецедентна спасителна мисия и археологическа кампания – първата от този мащаб през последните 50 години. Водещи експерти работят рамо до рамо, опитвайки се да открият нови улики за бедствието, сполетяло града през 79 г. сл.н.е. Пред нашата камера ще бъдат показани неизследвани части от града и ще бъдат направени значими разкрития. С помощта на модерни технологии и драматични възстановки, поредицата достига до нови прозрения за живота в града и съдбата му в разцвета на римската цивилизация.

Помпей: След изригването
Сряда, 13 май, в 23:10 ч.

Миналата година ни беше предоставен ексклузивен достъп до древния град Помпей. Разкрити бяха нови доказателства за драматичното унищожение на града през 79 г. пр.н.е. Тази година археоложката Ракша Дейв се завръща с историка Дан Сноу. Разрушението на Помпей е само част от историята – вулканът заличава и близкия град Херкулан и крайбрежните градове, опустошавайки площ от 80 кв.км.

Още любопитна информация за продукциите ви очаква в специалната секция на Viasat World при нас.

Не пропускайте да последвате и Viasat History във фейсбук.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =