Премиера в България: 15.02.2013г.
Световна премиера: 14.02.2013г.
Жанр: Драма, Фентъзи, Романтика
Продължителност: 124 минути
Формат: 2D
Сценарист: Ричард Ла Гравенезе
Режисьор: Ричард Ла Гравенезе
В ролите: Алдън Ерънрайк, Виола Дейвис, Джереми Айрънс, Еми Росъм, Ема Томпсън, Томас Ман
Разпространител: Форум Филм България / Alcon Entertainment

Итън Уейт (Алдън Ерънрайк) е тийнейджър от малък град в Американския Юг, който мечтае да избяга от твърде обикновения си живот. При срещата си с непознато и тайнствено момиче, той е неустоимо привлечен и открива в Лена Дюшан (Алис Енглърт) момичето, за което винаги е мечтал. Без и двамата да подозират, те са неразривно свързани от свръхестествени събития, случили се дълго преди да бъдат родени. Заедно започват да разкриват тъмни тайни за себе си, своите семейства и злокобния град, в който живеят.
С наближаването на 16-тия рожден ден на Лена нещата започват да излизат от контрол. Тя прави пред Итън трудното признание, че е вещица и го предупреждава, че силите на Светлината и Мрака скоро ще влязат в схватка, за да я привлекат към доброто или злото. Чувствата на Итън остават все така силни и изплашена за сигурността му, Лена прави саможертвата да изтрие любовта им от паметта му. С приближаването на Мрака, съдбовната връзка между двамата ще принуди Лена да избира между спасяването на Итън и запазването на всичко друго, което й е скъпо.
“Прелестни създания“ е филм с много въображение, на моменти мрачен, в други – забавен, една приятно мистична и съвременна романтична фантазия за обикновено момче, влюбено в могъща магьосница, която иска да е нормална, и за опасната тайна, която завинаги променя живота им.
„Прелестни създания” е първата книга от поредицата „Хроники на чародейците”, част от която са и „Прелестен мрак” и „Прелестен хаос”. ИК „Кръгозор” е издател у нас на всички книги от поредицата и на 28 януари, зарадва многобройните читатели със специален бандерол върху книгата „Прелестни създания“ и премиера на третата книга – „Прелестен хаос“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

28 + = 38