26 ноември, понеделник, е премиерната дата по Epic Drama на „Подводницата“ (Das Boot). Това е дългоочаквана ТВ копродукция на Bavaria FictionSky Deutschland и Sonar Entertainment, която ще се излъчва в понеделниците от 22:00 часа, по два поредни епизода.премиера на Подводницатапремиера на Подводницата

Режисьорската версия премиера на Подводницата

Филмотечният канал TV1000 ще излъчи режисьорската версия на филма оригинал на Волфганг Петерсен от 1981 г. – също от 22:00 часа – на 13, 17 и 22 ноември под заглавие „Подводница U-96 – Режисьорска версия“.премиера на Подводницата

Сериалът в 8 части е продължение на историята, разказана от супер успешния едноименен филм от 1981 г. Действието във филма приключва през декември 1941 г., а в сериала започва от 1942 г. И двете продукции са по романа на Лотар-Гюнтер Бухайм от 1973 г., но сериалът използва материал и от продължението на Бухайм от 1995 г. „Крепостта“. Автентичен и верен на оригинала, новият сериал разказва много по-голяма история, която включва нова подводница, нов екипаж и нова мисия. Завладяващите сюжетни линии са две и се случват паралелно – по вода и на сушата. 

Междувременно излязоха тийзъртрейлър и плакати с основните персонажи в ТВ продукцията, а именно:

  • Рик Окон (Tatort) – в ролята на капитан Клаус Хофман – в сюжетната линия на подводницата
  • Вики Крипс (Phantom Thread, The Girl in the Spider’s Web) – Симон Щрасер – в сюжетната линия в Ла Рошел
  • Том Влашиха (Game of Thrones) – в ролята на Хаген Форстер (Гестапо)
  • Лизи Каплан (Masters of Sex) – в ролята на Карла Мънро (Съпротивата)
  • Винсънт Картайзър (Mad Men) – като мистериозния пътник от края на епизод 2

Историята: премиера на Подводницата

В есента на 1942-а в окупирана Франция подводница U-612 се подготвя за първото си плаване. Водени от капитан Клаус Хофман, 40 млади мъже, затворени в металния съд, се отправят на първата си мисия във все по-бруталната война. Когато напрежението се покачва, личности се сблъскват и лоялността започва да се разпада.

Междувременно, животът на Симон Щрасер в пристанищния Ла Рошел бързо се свлича по спиралата надолу, когато е въвлечена в опасни връзки и забранена любов, които разкъсват лоялността й към Германия и към Съпротивата и я карат да поставя всичко под съмнение. Възможно ли е това, в което е вярвала, да се окаже лъжа?

Не пропускайте по Epic Drama от 26.11.2018г. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 1 =