Brick Mansions - posterОm ТОНИ МИХАЙЛОВ

1. Ден за размисъл
Сидни Стонър отпи глътка уиски и запали поредната си отблъскващо тлъста пура. За хората, които не го познаваха лично, премрежения му поглед представляваше късче неразгадаемост, капка неизвестност в морето на душевните терзания, неприемлив акт на самоизключване от жестокия съдбовен проект. „Майната им на всички загубеняци!” ще изръмжи той и ще удари главата си в лицето на умиращата действителност. Тъй като сте добри слушатели, ще ви срещна с пълната версия на високомерната истина.
254 дни по-рано
„Зарадвай ме, Стивънс!” – заповяда с умерен тон кметът на Ню Йорк, Сидни Стонър. Глуповатият съветник се притесни, но прикри умело лошите новини. „Все още няма резултати от предизборната кампания, сър!…и още нещо…дамата, която пожелахте да видите е тук!”. Кметът се усмихна широко, отстрани снимката на съпругата си и помоли учтиво за осигуряване на спокойствие през следващите няколко минути. Жрицата на любовта Джулс, проповядваща учението „Духът на любовните инструменти и съвършенството на ръчната поезия”, премина през неориентираните охранители…Момент! Знаете ли как действа механизмът за претопяване на просвоени средства? Е, очевидно аз съм човекът, който ще ви въведе в елементарния сценарий на политическата порнография. Докъде бях стигнал? А, да! Джулс…прелестната Джулс. Единствено тя знаеше как да задоволи животинските му нужди в рамките на 33 секунди и да си тръгне с немалка част от парите на безмозъчните избиратели. След като вулканът от страст изригна, изпепелявайки и последните активни източници на възбуда, кметът на Ню Йорк разходи погледа си по дългия списък с подкупни висшестоящи лица. „Обожавам сладкия аромат на победата!”. Оставаха само два дни до изборите. Всичко изглеждаше перфектно и безпогрешно конструирано до момента, в който: „Сър…трябва да обсъдим резултатите…не се безпокойте…данните не са абсолютно категорични…”. Треперещия глас на Стивънс подготви талантлива група от негативни емоции за влиятелна публична изява. Неспособният кмет пребледня. Отпадането от безмилостната надпревара притежаваше правомощията да сложи край на разкрепостената мелодия, съчетаваща приемливо неприемливи звуци от секс, наркотици, пране на пари, тиражиране на достоверна заблуда и, разбира се, безсрамна демонстрация на власт чрез голите оръжия на политиката. „За кого бихте гласували? – Джо Кантърс – 71%; Айк Джеймсън – 17%; Сидни Стонър – 12%”. Кметът разкъса листа с изисканата информация и процеди през зъби: „Ще спечеля на всяка цена! Имам краен план за действие, но ми е нужен екип за незабавна реакция. Повикай Острието!”.
Brick  (4)
Игор Строчкин, с прякор Острието, бе една от онези морално проядени твари, които са готови да те разфасоват на парчета и да те продадат на местен пропаднал ресторант с думите „Първокачествено месо на безценица!”. Квалифицираният изпълнител на мокри поръчки се яви пред работодателя си,след като попадна в капана на неучтивото любопитство. „Как е готин? Чух, че ти трябвам!”. Стонър пропусна уводната си лекция за авторитета и осезаемата дистанция, запали пурата си и премина към съществената част: „Ще бъда откровен с теб, драги ми Игор! Ако не ми помогнеш, ще изгубя политическата война. Предстоящата катастрофа ще обезцени имунитета ви, а мен ще придружи до острова на мизерията. Не го заслужаваме, нали? Имам план, който ще ни предостави възможност за донаписване на мръсната приказка. Слушай внимателно! Утре, в деня за размисъл, ще нахлуеш в банката срещу центъра с предполагаемо намерение за обир. Искам много заложници и допустим брой жертви. По мой сигнал, полицията ще те обезвреди и ще те отведе в близкия затвор. Свободата ще кацне на рамото ти само след 24 часа в ареста. Тогава ще получиш и парите! Ти печелиш сигурно бъдеще, а аз венец от обществено одобрение: „Кметът спаси града!”. Звучи изкусително…Ще участваш ли в играта?”. Ще спра разказа си тук, за да обездвижа притесненията си, касаещи стабилното ви психично състояние. Е, уважаеми гласоподаватели…истината не винаги изглежда така, както си я представяте!
Brick  (1)
2. Магията, наречена „Люк Бесон”
Талантливият режисьор и сценарист Люк Бесон нанася козметични промени и доразвива брилянтните си идеи в продукцията на Камий Дюлемар ПРЕСТЪПНО ПРЕДГРАДИЕ”. Римейкът на все още младоликия „Предградие 13” ще ви ескортира до Детройт. Добре дошли в кварталът, приютил най-опасните и най-безкомпромисните, поне според градската управа, престъпници. Страдайки от ударите на своята безпомощност и безразличие, местната полиция изгражда защитна стена с изненадващи размери и поразителна непропускливост. Смятате ли, че конкретният „стратегически” ход ще елиминира възникналия проблем? Е, признавам си, че от години не съм срещал заклети оптимисти като вас, скъпи избиратели. Затворете очи и си представете Раят на беззаконието. Сделки за милиони, пропити с невинна кръв пари, основно меню „Наркотици със силен алкохол по гангстерски”. Необезпокояваното безгрижно и безсмислено съществуване подпомага за обсадата на челното място в „престижната” световна класация „Ниво на престъпност”. Постигнатият рекорден резултат изисква несравнимо интелигентен подход, който е абсолютно непознат за управителите на непривлекателната политическа клоака. Отворете очи! Време е да ви запозная с основните участници в „Игрите на града”.
" Brick Mansions " / Europacorp
2.1. Кметът (Брус Рамси) – привидно заинтересован, но отвратително егоистичен и безчувствен политик. Ограниченият поток на мисли към сухите брегове на умствената му пустош претендира за творчески залежи, способни да наклонят везните в негова полза при всеки изборен тираж. Престъпното предградие в Детройт е последното препятствие по пътя към бленуваната победа. Лидерът на отцепения квартал 2.2. Тримейн Александър (RZA), който е разположил скромния си трон в сърцевината на тухлена крепост, крои планове, неизменно свързани с разрушаването на съществуващия порядък, с прекрачването на установени граници и със съхраняването на пълен имунитет. Детройт е в опасност! На сцената излиза опитният полицай 2.3. Деймиън Колиър (Пол Уолкър). Водейки всекидневна и неравностойна битка с корупцията, „най-добрият сред най-добрите” издирва убиеца на собствения си баща. Пазителят на реда се превръща в главно действащо лице в налудничавия сценарий на самоубийствена мисия. Отвлечен е камион, превозващ ядрено оръжие. Оскъдната информация сочи, че присвоената стока се намира в империята на безкрупулния наркобос Тримейн. Пропуснах една малка, но взривоопасна подробност. При неправилна експлоатация, оръжието се самоактивира. Превантивните мерки поставят началото на 24-часов кошмар. Както сами се досещате, задачата на Деймиън включва откриване, обезвреждане и връщане на откраднатото средство за масово поразяване. Въпреки нежеланието си, " Brick Mansions " / Europacorpпрофесионалистът се сдобива с партньор – 2.4. маркираният като престъпник Лино (Дейвид Бел). Бунтарът познава отлично територията на заклейменият квартал, което го класифицира като перфектния за съдействие индивид. Пламъкът на мотивацията се поддържа и от факта, че Тримейн държи в плен бившата му приятелка Лола (Каталина Денис). Деймиън и Лино? Дали обтегнатите отношения и неуспешния диалог помежду им ще повлияят върху формирането на крайния резултат в играта за възрастни? Допускате ли възможността за политическа намеса в редовете на подозрителните събития? А ако окървавената снимачна площадка е просто трудно предвидим предизборен трик? Границите между престъпност и справедливост избледняват, ролите на „добрият” и „лошият” разменят местата си, за да осъзнаят способностите на непредсказуемите противоположности. Признавам, постигането на равновесно състояние е почти неосъществима мечта.

3. GAME OVER! (краен резултат)
Френско-канадската продукция на режисьора Камий Дюлемар ПРЕСТЪПНО ПРЕДГРАДИЕполучи признание за съвестно поведение и забележимо старание, свързано със задоволяване на зрителските нужди. Римейкът надмина не само безграничните ми очаквания, а и своя класен първоизточник. „Предградие 13” на творецът Пиер Морел се оказа стабилна за надграждане и уплътняване филмова основа. " Brick Mansions " / EuropacorpДесет години по-късно, амбициозният проект се завръща, за да плени почитателите на седмото изкуство. Ще опитам да събудя апетита ви, повтаряйки името на човека зад маската на сценариста – Люк Бесон. Магьосникът подобрява собствения си рекорд и поднася изкусителни дози изящност, многопластовост и въздействие, умело подправени с щипка интелигентно чувство за хумор и пикантно късче сурова действителност. Смея да твърдя, блестяща режисьорска изява. Нетрадиционният стил на работа стартира механизма за одобрение и пороби сетивата ми. Гарантиран визуален оргазъм! За пореден път ще подкрепя твърдението си, че 3D-форматът не е гаранция за незабравимо п" Brick Mansions " / Europacorpреживяване. Неоспоримото доказателство ПРЕСТЪПНО ПРЕДГРАДИЕпредоставя за безплатна консумация коктейл от зрелищност, динамика, сладък екшън вкус, завидно операторско майсторство, ъпгрейдван сценарий, грабващи вниманието каскади, въздействаща, да я наречем, хореография и умопомрачително гениални идеи. Хайде, отпийте глътка от магията, наречена „Бесон”! Усещате ли нежния гъдел на качествения продукт? Нивото на удовлетвореност се покачва и поради просъствието на опитен актьорски екип. Възхитителен Пол Уолкър. Нелепата му смърт нанесе невъобразими поражения в света на филмовото производство. Да, младият актьор бе изкусен професионалист! В последната си изцяло завършена лента ПРЕСТЪПНО ПРЕДГРАДИЕ”, Пол демонстрира мощността на двигателя си, задвижван смело от единствен по рода си талант и от лимитирана серия способности, изписали името му със златни букви върху сърцето на Холивуд. Вдъхновяващ Дейвид Бел. Хладнокръвно, в пъти по-стойностно, изпълнение, заслужаващо бурни аплодисменти. Изумен съм от привидно скромния, но неочаквано недостижим потенциал, открил сигурно убежище във вътрешната вселена на RZA. Продукцията на Камий Дюлемар получава оценка 8,8/10, покривайки изискванията за оригиналност и допустима сложност. Искате ли да станете част от събитието, фокусирано върху най-добрата актьорска проява в кариерата на Пол Уолкър? Моля, насочете се към близките киносалони незабавно! (Мамка му! Останах сам с творението си…!)

Предишна рецензия:

„НЕВЕРОЯТНИЯТ СПАЙДЪР-МЕН” 2 – незаменим герой или смъртоносна заплаха?

Очаквайте:

Да разлаем съседите / Neighbors

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here