Продълженията на Аватар се снимат в няколко студия в Нова Зеландия. Ангажимента към тяхната пост продукция е 5г. Филмите се снимат едновременно, включително части от Аватар 4. Предварителната продукция стартира в средата на 2018г. по него.

Мега продукцията се снима в 3D и използва визуални ефекти, примесени с детайлна Motion capture технология на закрито. Продълженията са се облегнали изцяло на Нова Зеландия , като екипът пред и зад екрана също е местен.

С Аватар, трябва да създаващ целия свят. Нищо не съществува. С първия филм се научихме, че артистите изпълнени със страст и хъс вливат душата си във филма. Всяко място, може да накара хората да се присъединят. По-трудното е да ги накараш да се върнат. Искаме да работим с хора, които се гордеят с постигнатото и обръщат внимание на детайла в своята работа. Открихме, че искаме да се завърнем в Нова Зеландия. Продълженията на Аватар

Филмите са използвали множество локации, включително Кумеу Филмс Студиос в центъра на Оуклънд. Старото студио на Оуклънд е използвано за пред продукцията. Участващи са още Стоун Стрийт Студио в Уелингтън, както и склада Лоуър Хът, където се строи ( в покрайнините на Уелингтън).

Weta Digital са носители на шест награди Оскар. Те се намират недалеч от Уелингтън и са ключов фактор в Продълженията на Аватар.

Не можем да чакаме докато завършим продукцията за да дадем заснетото на Weta Digital за визуални ефекти. Подаваме им материали в движение. Създаваме си почивки в програмата, за да можем да монтираме.

Продълженията на АватарЛандаоу е впечатлен от разрастването на индустрията в Нова Зеландия след първия Аватар. Особено, когато са започнали да инвестират в локации и местни таланти.

Нова Зеландия вече има екипи с доста опит. Индустрията тук се движи по правилния начин. Правим много неща с Park Road Post. Ще миксираме в Нова Зеландия. Това не сме го правили миналия път. Сега работим по дневните задачи и по 3D-то. Когато не сме в продукция други хора могат да използват техниката, да тренират и да напредват.

Ландау очаква поредицата Аватар да се класира за 5% данъчно облекчение. То се дава на филми, които оставят нещо голямо след себе си. Очаква се ползите за двете страни да бъдат огромни. Продълженията на Аватар

Първото от 4-те планувани продължения дебютира през Декември 2021г.

Източник: Coming Soon

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

49 − = 39