Продуцираният от създателя на „Контакт“ и „Завръщане в бъдещето“ Робърт Земекис хитов НЛО сериал „Проект Синя книга“ се завръща в ТВ дома на епичната драма, Epic Drama, на 19 март и ще се излъчва всеки четвъртък от 22:00 часа.

В последно време, НЛО и свързаните с тях феномени привлякоха внимание в световен мащаб и сезон 2 се завръща, за да отправи нов драматичен поглед към първоизточника на конспиративните теории по тази тема като се позовава на реални случаи, запалили въображението на Америка по тази тема.

Базиран на действителни, топ секретни разследвания на НЛО и свързани с тях феномени, проведени от Военно-въздушните сили на САЩ между 1952 и 1969, всеки епизод черпи от реални случаи, съчетаващи теории за НЛО с автентични исторически събития. Сезонът се задълбава в печално известни случаи като тои в Розуел и Зона 51 и предлага ретроспективен поглед към богатата история на фона.

Project Blue Book е връхнонвен от личните преживявания на Д-р Хайнек, брилянтен университетски професор, вербуван от ВВС на САЩ, за да озаглави тайния проект за разследвания (Project Blue Book), който проучва хилади случаи, над 700 от които остават неразрешени и до днес. На фона на носталгия по 1950-те години, Д-р Хайнек (Гилън) и капитан Майкъл Куин (Маларки) са в опасно търсене на истината, впускайки се в това как НЛО са повлияли развитието на американските военни практитки и технологии.

Новият сезон от 10 части започва със специален двойно по-дълъг епизод по широко известния НЛО случай в Розуел, Ню Мексико, където един собственик на ранчо твърди, че е открил мистериозни отломки в рамките на имота си.

Продължавайки на висока скорост, третият епизод се фокусира върху злополучната Зона 51, държавният комплекс в Невада, за който от години се носят слухове, че е магнит за паранормални активности и свързани с НЛО събития. В другите епизоди Хайнек и Куин се потапят по-дълбоко в тайните и конспирациите на 1950-те, със случаите на обсебеното Ранчо Скинуокър (имот от 512 акра, за който се твърди, че е обект на множество паранормални и НЛО явления), мистериозната среща Кели-Хопкинсвил (при която се твърди, че семейство от Кентъки е било посетено от извънземни), злополучните есперименти на ЦРУ за контрол на ума, както и един случай, в който Хайнек консултира създателите на реално-съществуващия филм „Близки срещи от трети вид“.

„Проект Синя книга“ сезон 2 стартира по Epic Drama в Централна и източна Европа в 22:00 на 19 март, четвъртък.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 3 = 1