Анимационната комедия РАНГО ще излезе с две версии – озвучена на български и със субтитри


Преди броени дни в Лос Анджелис се проведе гала премиерата на първата анимационна продукция на Paramount Pictures РАНГО, с участието на Джони Деп в ролята на едноименния героичен хамелеон.

На церемонията присъстваха също режисьорът на филма и режисьор на КАРИБСКИ ПИРАТИ, Гор Вербински, актрисата Айла Фишер, ветераните Бил Найги и Хари Стонтъни, и др.

Анимационното комедийно приключение за малки и големи РАНГО, ще отведе кинозрителя на щура и емоционална разходка из Дивия Запад. Историята проследява комичното и трансформиращо пътуване на Ранго – добродушен домашен хамелеон, който се изправя пред криза на самоличността. Така де, в крайна сметка колко големи могат да са мечтите ти, когато единствената цел в живота ти е да се сливаш с околната среда?

В оригинал озвучен от Джони Деп, а на български от Тодор Николов, героят Ранго случайно попада в пустинния и въоръжен до зъби град Прах. В забутаното местенце без закони, населено от най-лукавите и своенравни създания в пустинята, далеч не толкова храбрият гущер внезапно започва да се откроява. Посрещнат като последната надежда, която градът отдавна очаква, новият шериф Ранго е принуден да играе ролята си докрай. Или поне до момента, в който нажежените ситуации, изпълнени с екшън и неочаквани схватки със свирепи създания превръщат Ранго наистина в героя, който дотогава само се е преструвал, че е.

В създаването на историята и необичайните персонажи основен принос има Гор Вербински. Като режисьор на продукцията той използва не традиционен похват при заснемането на първият си пълнометражен анимационен филм. В специалното видео „зад кадър” виждаме как противно на общоприетия начин за запис на дублаж, Вербински събира актьорите заедно, осигурява им подходящ за всяка сцена декор и реквизит и заснема техните собствени и характерни движения и мимики. Той нарича тази техника “Emotion Capture”. В най-голяма степен пренасянето на реалните емоции на актьора върху рисувания персонаж се вижда при Джони Деп и неговият герой Ранго. Всяко движение и гримаса на хамелеона до толкова напомнят за актьора, че в определени моменти зрителя има усещането, че гледа игрален, а не рисуван филм.
Не обикновена анимация, създадена с много чувство за хумор, РАНГО е свеж и вълнуващ нов поглед върху класическата легенда за Запада и вечния аутсайдер, който спасява града и междувременно, себе си.
Във версията на филма, озвучена на български, освен Ранго с гласа на Тодор Николов, ще чуем още актьорите Татяна Евтимова в ролята на странната Мис Бобс, Васил Стойчев като лукавия Кмет, Николай Урумов в ролята на злодея Гърмящия Джейк и Николай Пърлев като Сеньор Флан.
Премиерата на анимационната комедия в България е на 11 март 2011 г., но още на 04 март заедно със световната премиера и българските зрители ще могат да „пояздят” с Джони Деп в киносалоните. Любопитна и актуална информация за филма може да намерите на фен страницата във Фейсбук: http://www.facebook.com/Rango.bg.

 

Откъс от филма със субтитри на български език
Фотогалерия с кадри от филмаФотогалерия от премиерата в Лос АнжелисВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

50 − 42 =