Режисьорът Тод Филипс сподели оригиналната си идея за DC Black, която е подхвърлил на Warner Bros. Тя включва още два филма, освен „Жокера“.

След изключителния критически и финансов успех на филма, спекулациите за продължения и самостоятелни филми за други злодеи НЕ спират. Нищо от тях НЕ Е официално, но след като филмът премина границата от $1 млрд. приходи, в Warner със сигурност мислят за продължение или за повторна употреба на формулата.

Когато се появиха първите наченки на предстоящ филм „Жокера“, изплува информацията за Тод Филипс, който е предложил нова марка „DC Black“ или „DC Dark“. Идеята е била, за да разграничи филмите в нея от основната кино вселена на DC. Това ще са по-нискобюджетни филми, изучаващи героите. В един подкаст за IGN, Тод споделя, че оригиналната му идея за „DC Black“ включва още два филма, с различни режисьори.

Предложих им три филма. „Жокера“ бе първия с мен. Останалите два бяха с други режисьори. Но не бих искал да ги назовавам, защото това ще се превърне в НЕЩО. Не бих искал да въвличам режисьорите в нещо, за което дори не съм им казал. Просто споделих пред Warner Bros. за това.

По-нататък в подкаста Тод споделя, че според Warner Bros. нужда от нов лейбъл няма:

Все още смятам, че идеята е добра. Ако трябва да бъда честен, според тях няма нужда от цял лейбъл. Няма нужда от всичките тези проблеми. Като искаме да създадем един от тези филми, просто го правим. Както при „Жокера“. Разбирам това. Също смятам, че щеше да е чудесно, ако филмът постави началото на нещо такова.

Тод Филипс говори още за това, дали би направил подобно изследване и на други DC герои:

Смятам, че има изследвания на DC герои, които бих искал да видя. Към нищо конкретно не съм привлечен самият аз. Не!

Източник: Herroic Hollywood

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here