Премиера в България: 23.08.2013г.
Световна премиера: 21.08.2013г.
Жанр: Екшън, Приключенски, Фентази
Продължителност: 130 минути
Формат: 2D
Сценарист: Джесика Постиго, А. Марлин Кинг
Режисьор: Харълд Цварт
В ролите: Лена Хийди, Кевин Дуранд, Ейдън Търнър, Кевин Зегерс, Джаред Харис, Джейми Кембъл Бауър, Джонатан Рис Майърс, Робърт Шийн, Кевин Дюранд, Лили Колинс
Разпространител: bTV Studios / Screen Gems

Клари Фрей e обикновена тийнейджърка от Ню Йорк. Ежедневието й рязко излиза от релси, когато става свидетел на убийство в нощен клуб. Проблемът е, че никой друг освен нея не може да види убийците. Положението се влошава, когато Клари открива, че майка й изчезва, а у дома им бива нападната от демон. На помощ й се притичат „убийците” тийнейджъри – близнаците Алек и Изабел, и техния брат по оръжие – Джейс. Тримата са представители на расата на нефилимите. „Нефилими” в християнската митология са децата на ангели и смъртни, но в романа са потомци на специално избрани хора, някога вкусили от смесена човешка кръв и тази на ангела Разаел. Тяхната цел е една – да бъдат обучавани и подготвяни за воини, които да се преборят с демоните. Затова се и наричат „Ловци на сенки.”

Клари постепенно осъзнава, че тайните на майка й далеч надхвърлят обичайните „семейни раздори”, и че тя самата е също нефилим. Изведнъж навсякъде из Ню Йорк плъзват феи, вампири, върколаци и черни магове. В света на нефилимите – Идрис, обаче, съвсем не царят мир и разбирателство. Носят се слухове, че въстаналият преди години бунтовник – Валънтайн Моргенщерн се е завърнал от мъртвите, за да довърши започнатото унищожение на всички магически същества, които иначе живеят в съгласие с нефилимите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

69 + = 72