Роботите заместват хора на работните им места от години. Все още никой не очаква от тях да поемат главна роля във високобюджетен, игрален филм.

Според нашия източник , роботът Ерика е получил главна роля и това ще бъде първия филм в историята, които ще лежи на плещите на изкуствен интелект.

Колкото и налудничаво да звучи не говорим за второразряден филм, който ще излезе директно по стрийминг платформите. С Бюджет от $70 млн. и компанията за номинирания за Оскар „Loving Vincent“, филмът ще бъде събитие.

Историята проследява съдбата на учен, който открива опасности около програмата която е създал за да подобри ДНК-то на хората. Той помага на жена-робот, който той е създал (Ерика) да избяга!

Японските учени Хироши Ишигоро и Коей Огава са създали Ерика, като част от научните им разработки по роботика. Те са я посветили в „тайнството на актьорското майсторство“. Двамата са симулирали движенията и емоциите и чрез индивидуални сессии. Контролирали са скоростта на движенията и, говорили са с нея за чувствата и, учили са я как да развива героя и да използва езика на тялото.

Първоначално Ерика е трябвало да участва в напълно различен проект от режисьора на Американска История Х, Тони Кайе. Някои сцени с участието на Ерика вече са заснети. Няма потвърдени живи актьори, които ще участват във филма. Очаква се да го видим на екран през 2021г.

Източник: GamesRadar

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

61 + = 68