Създателя на „Живите мъртви“, Робърт Къркман, преиздаде оригиналната оферта към Image Comics от 5 страници. С нея през 2003г. той е предложил зомби сагата, а те я издаваха от тогава до приключването и през 2019г.

В тази история създадена от Къркман и художника Тони Мур, Рик е полицай в малък град в Пенсилвания. Когато мъртвите започват да се изправят и хранят с плътта на живите, Рик трябва да се изправи срещу предизвикателството и да пази семейството си- съпругата му Керъл и синът му Кар- от лудостта на заобикалящия ги свят.

Следващата промяна идва, когато Ерик Стивънсън (маркетингов директор на Image Comics по онова време) сравнява оригиналното предложение с ефтин старт на хорър филм. В „Живите мъртви“ комикс 1, Рик е прострелян от избягал престъпник и се събужда от кома в свят, който е завладян от зомбита.

Вместо да започне заедно с жена си Керъл и сина си Карл, той се събира с Лори и Карл извън Атланта в последните мигове на „Живите мъртви“ комикс 2.

Това са оригиналните 5 страници, с които Къркман и Мур са предложи „Живите мъртви“ на издателството. 

 

В офертата си Къркман предлага черно-бял комикс от 22 страници . Предлага дори корици без цветове, за да намали допълнително разходите за принтиране до минимум. Издателството все пак издава комикса с цветни корици.

Рик Граймс е полицай в Пенсилвания. Живее в хубава къща в провинцията, заедно със съпругата си Керъл и синът си Карл. Рик не вижда екшън достатъчно често в градчето и освен при тренировките, всъщност никога не е стрелял с пистолета си. По никакви критерии, той НЕ Е герой. Когато новината за събуждащи се мъртъвци, атакуващи и изяждащи жертвите си, връхлита… той трябва да пази семейството си от заобикалящата ги лудост.

Тази книга е за един мъж, който ще направи ВСИЧКО, за да подсигури сигурността на семейството си. Когато частните домове вече не са безопасни, Рик и семейството му тръгват на път в търсене на храна, подслон и нещо, което поне им напомня за стабилност. Проследяваме семейство Граймс, в опита им да възстановят нормалността. Първата книга ще проследи пътя им през целия щат, докато не пристигат в изоставено училище. То се превръща в тяхната крепост, докато живота в Америка се превръща в нещо ново и различно. Когато установят безопасен периметър за действие, Рик ще поведе армия за да се опитат да разширят периметъра и евентуално да си върнат света. Или поне да опитат.

Източник: ComicBook

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 5 = 3