НЕСТИХВАЩИТЕ ОВАЦИИ НА ФЕСТИВАЛНАТА ПУБЛИКА ПРОСЪЛЗИХА СУПЕРЗВЕЗДАТА СЪР ЕЛТЪН ДЖОН

На 16 май публиката на престижния кинофестивал в Кан първа видя Рокетмен – невероятната лична история на несравнимия певец, композитор и шоумен Елтън Джон. Филмът предизвика възторжени овации и просълзи легендата на съвременната поп музика. Коментарите на критиците не закъсняха.

„Ако Бохемска рапсодия е чийзбургерът в света на филмите за музикални икони, то Рокетмен е първокласна пържола с гарнитура от омар.”
Дан Уътън, THE SUN

„Тарън излъчва огромна сила на големия екран, подправена с безграничен чар и харизма.“
Халина Уотс, MIRROR

„Рокетмен е секси, вълнуващ и затрогващ.“
Ан Томпсън, IndieWire

„Водещата сила на филма е напълно отдаденото изпълнение на Тарън Еджъртън.“
Дейвид Руни, The Hollywood Reporter

РокетменРокетмен беше един от най-очакваните филми в Кан, въпреки че беше представен извън официалната селекция. Специално за да подкрепи своя близък приятел Елтън Джон, на фестивала – след 30-годишна пауза – се появи и самият Дейвид Гефън, който продуцира някои от албумите на поп иконата. На прожекцията и партито след нея присъстваха много звезди от ранга на Ева Лонгория, Крис Тъкър, Джулиан Мур, Дита фон Тийз, Тейлър Хил и много други, както и екипът на филма. Елтън Джон беше в компанията на съпруга си и продуцент на филма Дейвид Фърниш, както и на дългогодишния си творчески партньор Бърни Топин. Тарън Еджъртън и сър Елтън Джон поднесоха истински подарък на публиката с прочувствено дуетно изпълнение на живо на песента „Rocket Man“.

Рокетмен е неподправена и откровена рокендрол музикална фантазия, която разказва житейската история на Елтън Джон в годините, когато той прави големия си пробив на сцената. Заглавието на филма е вдъхновено от едноименния хит и прави аналогия с кариерата му и шеметното му издигане към звездния небосклон. Рокетмен проследява фантастичния път и трансформацията на Реджиналд Дуайт от срамежливо, свирещо на пиано дете-чудо, спечелило стипендия за Кралската музикална академия, до международната, екстравагантна суперзвезда Елтън Джон.

Тази вдъхновяваща, общочовешка история, в която момче от работническо семейство става една от най-ярките и емблематични фигури в поп културата, е разказана на фона на най-известните и обичани песни на Елтън Джон. Те са в изцяло нов аранжимент и в изпълнение на звездата на филма Тарън Еджъртън, който не просто влиза в ролята на легендарния изпълнител, но и придава съвсем нов заряд на творчеството му.

Рокетмен се изстрелва в кината на 31 май.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

53 − = 49