Филмът се основава на наградения с Тони бродуейски хитов мюзикъл, който пожъна невероятен успех по света, преодолявайки езикови пречки и различията на поколенията чрез безсмъртните хитове от 80-те на Def Leppard, Джоан Джет, Journey, Foreigner, Bon Jovi, Night Ranger, REO Speedwagon, Пат Бенатар, Twisted Sister, Poison, Whitesnake и други.

Пиесата, чиято премиера на Бродуей е през 2009 г., получава безброй суперлативи от критиката и нестихващи овации на публиката, отличена е с пет номинации за наградите Тони, включително за Най-добър мюзикъл. Създателите на филма работят със сценаристите Джъстин Теру, Крис Д‘Ариенцо (автор на пиесата) и Алън Лоуб върху адаптирането на постановката за голям екран.

„Когато Адам гледа шоуто на Бродуей, той не можа да повярва на начина, по който публиката реагира на музиката. Това не бе обичайната театрална аудитория, имаше хора, който никога досега не бяха посещавали мюзикъл, – припомня си Гибгот. – Мисля, че това бе нещото, което му въздейства най-силно. Всички тези песни предизвикват ответна реакция и са все още са от голямо значение за много хора. Това са хитове, които са добре написани, с хубава мелодия и текстове, затова са безсмъртни.”

За музикална сцена от филма, включително големия концерт на Стейси Джакс, отделните движения са премерени и вписани в цялостната хореография, за да може всеки кадър да се съчетае в едно непрекъснато екранно изпълнение.За Шанкман това предизвкателство не е по-различно от досегашната му работа като танцьор и хореограф на музикални видеоклипове. И именно Рок завинаги е мястото, където има възможност да разгърне потенциала си.

Макар след режисьорския си дебют през 2001 г. Сватбеният агент, основно да е продуцирал и режисирал игрални филми, Адам Шанкман е запазил свята връзка със света на танца. Той се изявява като съдия в телевизионното шоу Мислиш си, че можеш да танцуваш? Бил е продуцент и хореограф на Церемонията на наградите Оскар през 2010 г. и е режисьор и хореограф на номинирания за Златен глобус мюзикъл Лак за коса. Всъщност аз нямах достатъчно време, за да направя хореографията на този филм, – признава си той. – Затова се обърнах към своята скъпа приятелка и колега Миа Майкълс. Помислих си, че Миа ще съумее да внесе свежа нотка в принципно ограничените изразни средства.”

Много допълнителна информация, пълен синопсис, снимки и видео, може да намерите в официалния профил на „РОК ЗАВИНАГИ“!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

59 − = 49