световен хит и ЛГБТИЗа всеобща изненада най-продаваният албум за 2018г. е саундтракът на „Най-великият шоумен„. Албумът е продал близо 1 млн. физически и дигитални копия по целия свят. Това е истински подвиг. Саундтракът е задминал по продажби популярни изпълнители, като Ед Шиърън, Сам Смит, Еминем, Пинк и Тайлър Суифт. Песните от албума спечелиха сърцата на феновете и критиката. „This is me“ спечели Златен Глобус за най-добра песен и номинация за Оскар 2018г. световен хит и ЛГБТИ

Дали продуцентът на албума Грег Уелс и създателите на песните Джъстин Пол и Бендж Пасек (La La Land) очакваха такъв комерсиален успех?

Не, изобщо не. Никой не го очакваше. Цели семейства са обсебени от саундтрака. Самите те не могат да определят защо. Очевидно всеки успява да намери нещо за себе си в него- от баба и дядо, до 5 годишните.- сподели Уелс пред The Advocate световен хит и ЛГБТИ

Самият Уелс е бил номиниран за Грами. Той е работил с Фарел Уилямс и Кейти Пери. Песните му са се появявали в над 120 млн. продадени албума.

През цялата си кариера, той не е работил върху албум с актьори.световен хит и ЛГБТИ

Това се променя, когато реж. Майкъл Грейси (Най-великият шоумен) се домогва до него, през последната година от продукцията на филма. Уелс е бил преследван, за да влезе в нови територии, чрез всеобхватното послание на филма. Той се присъединява в момент, когато Тръмп е кандидат президент и се присмива на всичко, което е различно. А филмът е за „откачалките“ в цирка на Хю Джакмън.

световен хит и ЛГБТИ

Продуцентът използва много от качествата си, за да направи музиката блестяща. Той е класически музикант, свири на различни инструменти, композира и аранжира музика. Всичко това е приложено в саундтрака. Той е способен да гледа сцена на танц и актьорство и по нея да създаде симбиотична връзка между звук и картина.

Представях си, че съм си купил билет. Че седя в кино салона и гледам вече излезлия филм. Запитах се, как бих искал да ми подейства? Работейки визуално, бе много информативно за мен. – сподели Уелс.

Например големият хит „This is me“ се изпълнява от брадата жена. Това е пробивът на албума. Актрисата е Кеала Сетъл. Тя изпълнява сложна хореография и ни дава химн на индивидуалността.

През цялото време носи брада и засукана рокля.

Уелс осъзнава нуждата буквално да плени зрителя с песента, за това надгражда до емоционалния климакс. Докато наслоява парчето, той добавя барабани. Те стават все по осезаеми, с напредването на песента. световен хит и ЛГБТИ

Исках това освобождаване да бъде възможно най-вдъхновяващо, но без да преобърна каруцата. световен хит и ЛГБТИ

Това е интересен баланс за постигане при записана музика. Ако го достигнеш неправилно, това може да превърне едно фантастично изпълнение на живо, в разочарование.

Музиката за мен е звук. Но същевременно е и много повече от това. Тя е картина. Тя е енергията, която се обменя между изпълнителя и неговата публика. Ако се случва добре- изпълнителя усеща енергията да се връща от зрителя. Това е красива, верижна реакция.- допълва продуцента

Песните могат да дават много повече, от чисто забавление.

Музиката, направена правилно, е сред най-силните начини сам да си лепнеш етикет.- коментира Уелс.

световен хит и ЛГБТИБлагодарение на могъщите текстове на Пол и Пасек (вторият от които е гей), комбинирани с магическото докосване на Уелс, „This is me“ се превърна в новия химн на ЛГБТИ+ общността. Песента бе изпълнявана по време на гей паради през юни. Песента е и най-любимото изпълнение а Ада Вокс- първия drag изпълнител, достигнал топ 10 на American Idol. Наскоро по времето на LoveLoud (фестивал, който подкрепя младите ЛГБТИ+ хора), транс младеж разтърси публиката, довеждайки ги до сълзи с версия на песента.

„I am brave, I am bruised, I am who I’m meant to be, this is me.“

Това гласят думите от „This is me“ в непримиримо заявяване на идентичността, с което много ЛГБТИ+ хора могат да се обвържат.

„I’m not scared to be seen, I make no apologies, this is me.“

Продължи да чете на втора страница тук!

Източник: Advocate

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

34 − 25 =