Сега е времето да избереш страна- казва студената и плашеща г-жа Колтър в сериала по His Dark materials

Това е първия трейлър на сериала по His Dark materials, високобюджетната адаптация на BBC и HBO по световния бестселър на Филип Пълман.

Историята бе неуспешно адаптирана в „Златния компас“ от 2007г. с участието на Никол Кидман и Даниел Крейг.Сериала по His Dark materials

Рут Уилсън изпълнява ролята на Колтър. Тя е част от звездния актьорски състав, който включва Джеймс Макавой и Лин Мануел Миранда. Дафне Кийн (откритието на Логан: Върколакът) ще се превъплати в Лира. Момиченцето е в центъра на събития, включващи похищение на дете, вещици и кралски полярни мечки. Освен това ни очакват демони и мистериозна субстанция, наречена Прах.

Други актьори от звездния ансамбъл са Ан-Мари Дъф, Кларк Питърс, Арисон Бакар, Уил Кийн, Иън Гелдър, Джорджина Кемпбъл, Левин Лойд, Лусиан Мсамати, Джеймс Космо, Даниел Фрогсман, Тайлър Хоуит, Рута Гедминтас и Мат Фрейзър.

Оригиналната трилогия от книги „His Dark Materials“ включва „Златния компас“ (познат още, като Северно сияние), „The Subtle Knife“ и „The Amber Spyglass“. Пълман е написал и предистория „La Belle Sauvage“ и подготвя нова книга, която ще поеме от там, където трилогията е свършила.

Сериала по His Dark materials ще включва осем епизода и ще стартира през втората половина на 2019г. BBC вече са потвърдили втори сезон, отново с 8 епизода. HBO са съпродуценти и притежават правата за световно разпространение извън Великобритания.

Продуценти на сериала са Bad Wolf с New Line Cinema за BBC. Партньори са им BBC Studios Distribution и Anton Capital Entertainment.

Източник: Variety

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here