В хит поредицата на Epic Drama „Беоулф: Завръщане у дома“, актьорът Едуард Спелерс изпълнява ролята на Слен. Сериалът дебютира по канала на 14 септември и ще се излъчва всеки петък от 22:00, по 2 епизода. В поредицата от 3 интервюта ще ви запознаем с главните герои от филма. Всички те са предоставени за www.cineboom.eu от  Epic Drama! Слен от Беоулф

Каква бе твоята реакция, когато чу за първи път за Беоулф?Слен от Беоулф

Първоначално си помислих, че трябва да прочета оригиналната история. Не я бях чел. Нашата драма е вдъхновена от това, но и е много различна. Това е красива история. Но тя е с дължина от едва 3000 реда. Това няма да те отведе много далеч, когато правиш епична, телевизионна драма. Така че нашия филм е spin-off по оригиналния текст. Влюбих се в сценария и бях заинтригуван. Слен е герой, какъвто никога не съм играл до сега. Вълнувах се от тази възможност. Слен от Беоулф

Страхотно е да видиш британска телевизия да продуцира нещо подобно. Имаме най-страхотния екип на света и едни от най-добрите актьори. Демонстрирахме огромни амбиции да направим толкова мащабна драма, която да се хареса на целия свят.

Повечето хора те познават като Джими от „Downtown Abbey“. Как би го сравнил със Слен?Слен от Беоулф

Слен от БеоулфНямаше как да получа по различна роля от тази. От както напуснах Downtown Abbey се опитвах да поема възможно най-много и най-различни роли. Това сега е напълно ново и различно предизвикателство. Искам да се хвърля с двата крака в него.

Това е едно от преимуществата на това, да бъдещ актьор. Имаш възможността да преживееш всички тези различни светове и герои. Понякога го приемаме за даденост и аз самият се чувствам виновен. Това, което искаме да правим, е да създаваме тези светове, герои и животи. Да бъдем на друго място. Получаваме възможност да правим това. Аз правя единственото нещо на света, което всъщност искам да правя.

Кой е Слен?

Слен от БеоулфСлен вярва, че той трябва да бъде Thane of Herot вместо неговата майка Реда (Джоан Уайли). Така той не би бил чак толкова ядосан. Той има проблеми. Слен е прекарал целия си живот, опитвайки да се докаже пред баща си Хротгар (Уилям Хърт). Той винаги е искал да бъде мъжа, който баща му е искал да бъде.

Той е умен и с политическа позиция. Сега всички са възмутени от майка му. Тя решава да използва сила, когато синът и пък решава че негово рождено право е да бъде Thane. Той се бори срещу това и срещу хората, които не вярват в него.

След това му се налага да се бори с Беулф (Коърън Беу). Той внезапно се обръща след смъртта на баща му. Те имат история. Беулф получаваше цялото внимание на баща си, защото беше по-добър, по-силен и по-бърз. Той вече е причинил достатъчно болка на Слен и сега се завръща. Защо?

Слен не иска Беулф да е там. Той е причината всичко за него да тръгне в погрешна посока. Има недоверие и природна завист. Беулф е изключително свестен, уравновесен и заземен. Той е талантлив във всичко, което прави. Слен се възмущава на това. Може би има място за изцеление, но на пръв поглед той не иска да има нищо общо с този човек.

Слен има тайна връзка с Елвина (Лора Донъли). Тя му дава истинска нежност и успява да го откъсне от агресията възмущението в затормозеното му съзнание. Тогава ще видите друга, по-нежна страна от Слен. Тя се обляга на добрата му природа, а той е лудо влюбен в нея.

Как изглежда Слен?

Слен от БеоулфИсках нещо радикално. Същото искаше и нашия гримьор. Бях въодушевен. Това е фантастичен свят, за това решението също е наше. Стига да останем верни на литературния първоизточник. Косата ми е обръсната отстрани и отзад. Това е различното, което помага в изграждането на героя.

Дизайнерът на костюмите Ралф Холис също игра доста хитро. Ако имаш много герои, особено в началните епизоди, би искал зрителя бързо да може да ги разпознае. Има вариации на костюми, вместо много промени. Играя много на зелен фон, поради което костюмът ми не се променя толкова много.

Много от това е базирано на монголски и племенни влияния. Харесвам костюма си и се чувствам силен в него. А никога не се бях чувствал силен, никога! Хубаво е да го усещам. Доста физическо е. Направиха ми ботуши, базирани на всеки детайл от ходилата ми. Чувствам се, като истински мъж в тях. Слен от Беоулф

Продължи да четеш на втора страница тук!

 

Гледайте „Беоулф: Завръщане у дома“ през септември, само по Viasat Epic Drama.

Следете и официалния фейсбук профил на телевизията.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

93 − 88 =