Българският филм Случаят Кюри с нови снимки и обновен плакат

Случаят Кюри с нови снимки,обновен плакат и много позитивна енергия, към родния зрител. С наближаването на все по-очакваните летни месеци, идва и премиерата на най-новия български филм. Началото на лятото е символ на започващата лятна ваканция за учениците. Време на свобода, пакости, игри, стоене до късно навън и много, много енергия за изразходване. Позитивен, светъл, изпълнен с детски мечти и много топлина, Случаят Кюри на реж. Андрей Хадживасилев тръгва по родните екрани от 18.05.2018г. , с подкрепата на Национален Филмов Център. Случаят Кюри с нови снимки

Представяме ви новия плакат на „Случаят Кюри“ с многото медии, които подкрепиха проекта, като медийни партньори. Сред тях е и www.cineboom.eu! Представяме ви обновената визия на плаката на филма, както и 10 страхотни снимки от него, които ще разкрият любопитни сцени, от случващото се. Любопитни детайли може да следите и на официалния фейсбук профил на Случаят Кюри тук!

Историята

След не малко отсъствие на детски заглавия в родното кино през изминалите години, с радост ви представяме българския детски игрален филм „Случаят Кюри”. Това е най-новият проект на режисьора Андрей Хадживасилев. Филмът е подкрепен от „Национален филмов център”, а негов продуцент е Пламен Йорданов. Авторският сценарий е на Сабина Иванова и Пламена Велковски, с помощта на Кирил Орлов, Анна Дамянова и Вени Петрова. Лентата е реализирана от дългогодишния творчески колектив на режисьора Андрей Хадживасилев – оператора Божидар Симеонов, художник-сценографа Христина Дякова и композитора Георги Стрезов.

Тони е ученолюбив, запален по науката и мечтае един ден да стане велик учен. Детската му стая наподобява лаборатория, а опитната си мишка е кръстил неслучайно на откривателката на радиацията – Мария Кюри. Въпреки че е само на 8 години, Тони ще се яви на Националния фестивал на науката със свой експеримент.
Неговата съседка Рая, също на 8 години, учи в балетното училище и вместо ученолюбива, е по-скоро палава и пакостлива. Тя често пречи на Тони да се концентрира и да провежда своите научни опити, а също така дружи и с училищния побойник Стефан от по-горния клас. Рая иска да помогне на Стефан да изкара контролното по математика, но Тони отказва да им съдейства, вследствие на което Мария Кюри е отвлечена. За да я получи обратно, Тони трябва да се изправи пред нови предизвикателства. Балетната постановка на училището е провалена с гръм и трясък, но за сметка на едно ново приятелство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 53 = 55