Снощи www.cinebum.eu стана част от звездното излъчване, ПЪРВО за страната на „127 часа“, най-новият филм на носителят на Оскар Дани Бойл. Нашият колега Димитър Попов бе сред гостите на събитието и споделя с вас!

 

15 години София Филм Фест! За киноманите, това се превръща и започва да звучи все повече като своеобразен празник, което може само да ни радва. Родният филм фест по нищо не отстъпва на западните си по-известни/престижни събития. Таз годишният е и малко по-специялен – 20 години British Consul in Bulgaria – един от „виновните” за навлизането на западни възглени в българското общество.

10.03.2011 –  как започна всичко:

На стилен коктейл преди прожекцията на филма, в компанията на представители на медийте, хора на изкуството и официални лица от British Consul in BG; всеки имаше възможността да разговаря по теми за фестивала, състоялите се наскоро награди ОСКАР и новата визия на българското кино. На по чаша вино, официалните партньори на SFF споделиха, че ще изненадат почитателите на Дани Бойл с езклузивно интервю специално за повода.

„127 часа” – по думите на самия режисьор: „този филм е екшън, без действие”. Филмът трудно би понесъл на хора със слаби сърца и стомаси, поради прекалено реалистичните сцени. Имайки предвид, че е по действителен случай, няма как на излизане от залата човек да не се замисли за силата на човешкия дух и воля за живот. Пътеките през, който се провира съзнанието, достигайки до извода: “This piece of rock has been waiting for me, since it’s existence”. В края на тези пътеки, изправен пред избора да се примири със съдбата си да остане прикован към скалата, докато не стане част от нея, героят на Бойл (пресъздавайки истинска история) взема решението на живота си – да ампутира ръката си с каквото има налично ( клещи и изтъпен нож).

Не мисля, че филма ще се хареса на масите, но въпреки погнусата и настръхването по гърба, у зрителят остава и усещането, че може да намери изход за всяка трудна ситуация в живота си.

 

Очаквайте ЕКСКЛУЗИВНОТО интервю с Дани Бойл, което организаторите от София Филм Фест обещаха и на www.cinebum.eu

 

 


 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here