В този раздел ви запознаваме с филми, които не са излезли и никога няма да излязат на голям екран в България, но филми, които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да гледате, ако сте почитатели на съответния им жанр. Този път нашата мишена е един британски филм и неговото продължение, които влюбиха много почитатели на жанра в себе си! За пръв път видяхме равностойна, та дори превъзхождаща от страна на жените битка: човек- същество!

Историята на оригинала:

Компания момичета спелеоложки се отправят на поредното си пътешествие. Всичко върви нормално, докато не се спускат в пещерата, към която са се отправили. Внезапно каменно срутване им препречва пътя за връщане.

На момичетата не им остава нищо друго освен да се отправят към вътрешността на пещерата в търсене на друг изход. Съвсем скоро обаче се оказва, че не са сами под земята. Из мрака на подземията бродят кошмарни създания…

Историята на продължението (ВНИМАНИЕ ИМА СПОЙЛЕРИ, ако не сте гледали оригинала):

Във втората част на неописуемия ужас, Сара е сама в ада, объркана, сломена и почти – полудяла. На половина неадекватна и неможеща да обясни какво се случва, Сара и екип от професионалисти са спуснати отново в пещерата, на втора мисия – Да намери нейните приятелки. Но колкото повече я притискат изминали моменти и видения, и колкото повече продължава да влиза на вътре, Сара осъзнава, че е на път да направи най-голямата грешка в живота си – Да се спусне отново!

Защо да ГЛЕДАТЕ филмите:

Винаги до сега на екран ако имаме филми за същества, те са изяждали хората и един герой накрая ги убива. А ако недай си боже има жени, те умират беззащитни и първи. Тук съществата убиват, ядат, късът плът, предизвикват обилно кръвотечение и плътоотделяне, но жените не им остават длъжни и ги правят МАЗАЛО. Не мога да се сетя за по-брутална дума, за това казвам,ч е ги рпавят МАЗАЛО! Вижте филма…. ще разберете….

Защо да НЕ ГЛЕДАТЕ филмите:

Във филма има толкова много откъсната плът, толкова много кръв, колкото дори  във финалната сцена на „Кери“ не се излива. Звуковите ефекти и тишината в пещерата допълнително нагнетяват обстановката със страховити нюанси и ако си с малко по-лабилна психика, при някоя от схватките със съществата, неволно можеш да си изхрачиш сърцето, което и без друго ще ти се е качило в гърлото, от ужас! ВНИМАВАЙТЕ!

ТРЕЙЛЪР „СПУСКАНЕТО“

ТРЕЙЛЪР „СПУСКАНЕТО ЧАСТ 2“

1 коментар

  1. Много хубави филми. Струва да се изгледат, но за съжаление втората част се оказа по-слаба от първата и е възможно да няма трета. Във филмите може да откриете много добра актьорска игра, много добре измислени чудовища и добър сценарии. Филмите си струва да бъдат гледани вечер с пуканки, страхливи приятели, на голям екран и звука да бъде на макс. Ако има някой, който ги хареса много мога да кажа още няколко добри европейски ужаса, който си струва да се гледат.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here