Наскоро бяха показани първите кадри от предстоящия рибут за „Дюн“. Прожекцията бе пред малък кръг от хора от индустрията. Реакциите не закъсняха, всички се въртят около „ЕПИЧЕН!“Снимките на филма завършиха скоро. Режисьорът Денис Вилньов вече е във фаза на пост- продукция, а премиерата се очаква в края на годината.

Научно-фантастичния новелист Брайън Клемънт бе един от щастливците, видели първите кадри от „Дюн“. Той сподели мнението си с феновете в социалната мрежа. Той описа видяното, като „Красиво!“ и допълни (подбирайки думите си внимателно, за да си няма проблеми с Warner Bros. след това):

Няма да преувелича, като кажа, че много хора ще настръхнат и ще се просълзят, когато видят филма. Ще има сълзи, дори когато видят само кадрите, които аз изгледах.

Опитите за римейк на „Дюн“ бяха много през годините. Дали Денис Вилньов е успял успешно да предаде литературния първоизточник на Франк Хърбърт за голям екран, предстои да разберем. Според Брайън Клемент, режисьорът е успял. Ето какво още добави той, като вцепени всички с едно сравнение.

Едва ли ще гледаме някой от двата филма, но очевидно Клемънт смята, че „Дюн“ ще остави такава следа в кино индустрията, каквато оставиха споменатите два филма. Кадрите според него са суров реализъм, смесен със съновни кадри. Това по-скоро ни звучи, като „Блейд Ранър 2049“. В кадрите се вижда и Тимъти Шалме в ролята на Пол Атрейдис, включително и в костюма му. Вижда се още Стелан Скарсгард в ролата на Барон Харконен, както и бърз кадър на Джейсън Момоа. Според Брайън Клемент изборът на актьора за ролята на Kynes ще изненада зрителите, Дейв Баутиста изглежда зловещо в показаното.

Източник: Movie Web

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 75 = 84