На гала премиерата на филма в Лос Анжелис, собственикът на Dreamwokrs Pictures, Стивън Спилбърг се появи в компанията на Тереза Палмър и Диана Агрон. Двете млади актриси в новата продукция на студиото „Аз съм номер четири”, бяха придружени още от Алекс Петифър, изпълняващ главната роля във филма, както и колегата му Калан Маколиф. На церемонията присъстваха още режисьорът Ди Джей Карузо и продуцентът Майкъл Бей.

За снимките на филма Карузо споделя, че не е работил по лента с толкова специални ефекти, колкото има в „Аз съм номер четири“ и смята опита на Майкъл Бей в режисурата на мега хитове като „Трансформърс“ и „Армагедон“ за невероятно ценен. „Майкъл много ми помогна да си изясня какво трябва да се случва по време снимките, особено когато имаш работа с компютърно анимирани сцени“, обяснява Карузо.

От своя страна Бей е привлечен от необичайната отправна точка на сюжета. „Винаги са ми допадали истории за обикновени хора, които се озовават в необикновени ситуации. В „Аз съм номер четири“ става тъкмо обратното – едно необикновено момче иска единствено да води нормален живот“, изтъква той.

Напрегнатата история разказва за необикновения младеж Джон Смит (Алекс Петифър), който през целия си живот бяга от безмилостни същества, изпратени на Земята, за да го убият. Сменяйки самоличността си, Джон постоянно се мести от град на град заедно със своя закрилник Хенри (Тимъти Олифант) и винаги е новото хлапе в училище, без никаква следа за това кой е бил в миналото. В новия си дом – малко градче в щата Охайо, Джон се сблъсква със събития, които променят живота му – влюбва се в своя съученичка (Диана Аргон), открива свръхестествени сили, които притежава и връзка с девет подобни на него необикновени младежи, които споделят същата съдба.

Филма е създаден по едноименния роман „Аз съм номер четири” на авторите Джеймс Фрей и Джоби Хюз, популярни с общия псевдоним Питъкъс Лор. Книгата е вече на българския пазар от издателство Колибри.

Българската и световна премиера на „Аз съм номер четири” бе на 18 февруари 2011 г. в кината и IMAX 2D. Повече интересна информация и новини около заглавието, може да прочетете на официалната Фейсбук страница на филма на адрес: facebook.com/AzSamNomer4.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here