След „Х-мен: Първа вълна“ Ашли Милър ще бъде сценарист за новия Червената Соня

Deadline информираха, че Millennium Films са наели Ашли Едуърд Милър (Х-мен: Първа вълна, Тор) за сценарист за новия Червената Соня. Той е базиран на комиксовта героиня от 70-те години на миналия век.

Червената Соня е герой, живеещ във времена на мечове и магии. Комиксът е създаден от Робърт Е. Хауърд, писателя Рой Томас и артистът Бари Смит за Марвел. Годината е 1973.

Милър няма търпение да се превърне в сценарист за новия Червената Соня и да стартира проекта:

Вълнуваща възможност е да адаптирам достоверно изключителния Хиборийски свят, създаден от Робърт Хауърд. Ще инжектирам този свят с интелигентността, безстрашността и свирепостта на Соня. Искам хората да я обичат. На излизане от кината, да знаят ЗАЩО тя е толкова популярна и незалязваща. Соня е икона.

Комиксите „Червената Соня“ продължават да се публикуват и днес от Dynamite Entertainment. Филмът бе пуснат в подготовка скоростно от Ави Ларнър. Причината- успехът на „Жената чудо„. Джоуи Гатта ще съблюдава проекта за Millennium. Те финансират и продуцират проекта заедно с Марк Кантън и Къртни Соломон от Cinelou. Част от екипа са Криста Кемпбъл и Лати Гробман , както и Люк Лиеберман- собствениците на правата за Червената Соня.

Във филмографията на Милър са още „Терминатор: Хрониките на Сара Конър“ и „Fringe“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here