Създателите на „Игра на тронове“ Дейвид Бениоф и Д. Б Уейс се отказаха официално от предстоящата трилогия филми по „Междузвездни войни“. Една от причините е сделката им с Netflix.

Тандемът пусна изявление ЗАЩО им се е наложило да напуснат трилогията от филми по „Междузвездни войни“, които се очакваше да заснемат. Това е сделката с Netflix за $250 млн. Но според източници има и други причини.

Доклади сочат, че напускането им е започнало да се подготвя още през Август, когато са подписали въпросната сделка. Президентът на Lucasfilm, Катлийн Кенеди не е била доволна от това. Същия месец се е очаквало да започнат да разработват новата трилогия филми по „Междузвездни войни“. Те вече са били започнали първите щрихи, когато са подписали сделката с Netlix. Създателите на "Игра на тронове"

Netflix бяха лаконични с реакцията си, че плановете на екипът по „Междузвездни войни“ не ги притеснява. Според тях създателите на „Игра на тронове“ са достатъчно амбициозни за да работят и по двата проекта.

Друг доклад сочи, че част от причината тандемът да напусне проекта е „токсичната слава“ на Междузвездни войни. Някой фрагменти от сагата са предизвикали токсично поведение. В много случаи дори насочено конкретно срещу хора от екипа. Например реж. на „Междузвездни войни: Последните джедаи“ Райън Джонсън и Роуз Тико (актрисата Кели Мари Тран). Беноиф и Уейз постоянно се борят и с яростта на феновете около скандалния последен сезон за „Игра на тронове“.

Източник: Heroic Hollywood

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 2 =