Още от времето на „Играта на играчките“ Pixar са се доказали, като истински магьосници на компютърната анимация. „Тайната на Коко“ е най-новия им абсолютен хит, а ние сме тук за да разгледаме вечния въпрос- ако можете да избирате ДАЛИ да дадете допълните пари за триизмерна прожекция ИЛИ да си ги спестите и да посетите двуизмерна такава. Кой е правилния формат?

„Тайната на Коко“ се развива в по-голямата си част в земята на мъртвите, а 3D-то изключително помага за нейното разгръщане и подчертаване на формите. Въпреки, че в екшън епизодите нещата са по-различни, филмът изпитва достатъчно нужда от 3D презентация. Земята на мъртвите изглежда по-жива от много други анимационни филми и това се дължи на непрекъснатите усилия и доброто плануване на всеки кадър. За нещастие „Тайната на Коко“ тотално абдикира от възможността да запрати елемент „Отвъд“ екрана, въпреки множеството възможности в практически всеки кадър. Това обаче не може да се каже за дълбочината на образите и пространствата, защото точно в това отношение, филмът наистина блести и очарова зрителите. Може би очаквате, че развивайки се в една единствена нощ, филмът ще бъде лишен от светлина и ще има елементи, трудни за следене?

Грешите напълно, изкуствената светлина в Земята на мъртвите е толкова ТОЧНА, че да насити всеки кадър с нужната доза позитивизъм и да подчертае неговата цветна палитра.

Ако сте фен на 3D филмите, „Тайната на Коко“ няма да ви разочарова. Вижте го на 3D. Ако не горите от желание да нахлузите 3D очилата, спокойно може да го гледате и на 2D въпреки, че бихме ви насърчили да дадете шанс на неговата триизмерност. Най-добрите моменти на филма може да не са много, но точно 3D-то ги прави наистина въздействащи и дори само заради тях си струва!

НА 3D ИЛИ НЕ?

Вписва ли се? 4 от 5 точки
Плануване и усилия 5 от 5 точки
Ефект „Отвъд екрана“ 2 от 5 точки
Дълбочина на образите 5 от 5 точки
Яркост на екрана 5 от 5 точки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 3 = 2