Тайните на Shogun World са безкрайни….

Изключително потайните отговорници за „Западен свят“ вече са готови да говорят за втория парк. Въпреки, че тайните на Shogun World са толкова много, че едва ли са изброими в едно интервю. И все пак Entertainment Weekly разговаряха в ексклузивно интерю със сценаристите/продуценти Джонатан Нолан и Лиса Джой. Те открехнаха вратата и разказаха за новия парк, базиран на феодална Япония. Съществуването му бе показано във финала на първи сезон, преди 16 месеца. От тогава, той често бе обект на дискусии и въпросителни, между феновете. До скоро, никой дори не знаеше тази земя, изпълнена с андроиди, които въртят смъртоносни мечове, как се нарича.

Премиерата по HBO е след по-малко от 2 седмици. Ето и интервюто с продуцентите, където те отговарят на горещи въпроси за Shogun World.

Интервюто е преведено специално за вас от екипът на www.cineboom.eu!

Entertainment Weekly: Оригиналният филм на Майкъл Кричтън от 1973г. показа Средновековието и Римската Империя. Това бяха допълнителните паркове, отвъд Западен свят. Какво ви накара да тръгнете в толкова различна посока и да ни представите Shogun World?

Джонатан Нолан:

Част от причините да поемем към Shogun World вместо към Римската Империя или Средновековието е… че тях сте ги виждали в оригиналния филм. Но освен това, ако ще правите тематичен парк, едва ли ще се ограничите само до Западна Европа или Северна Америка. Ще се опитате да достигнете до глобалната аудитория. Идеята и текстурата, които имаме тук, са коренно различни.

И колкото и самонадеяно да звучи, всичко се свежда до това, че бях обсебен от японското кино, като хлапе. Честно исках да отдам почит към Акира Куросава и другите филми, с които израснах. По-големият ми брат и аз израснахме, докато гледаме уестърните на Серждо Леоне и класическите филми за самураи на Куросава. Бяхме пленени с откритието си, че те имат едни и същи истории. Има идеална гласност и отзвук между двата жанра. Стрелец и Ронин. Те толкова си приличат, а идват от различни култури. Това бе страхотно извинение, да направя самурайски филм, с всичките му детайли.

Лиса Джой:

За мен също е лично. Израснах в Азия. Помня как, като малка бях в тайван. Гледах филми и бях изумена от новите светове на забавлението. Откривах нови таланти с актьорите, нови бойни стилове, нови дрехи.  Бе вълнуващо. Съблюдавахме всичк департаменти, за да сме сигурни, че детайлно сме изследвали Shogun World. Съблюдавахме прическите, сценографията, костюмите. Работехме с хореографи, вещи в бойни стилове, за които не бяхме чували. Работихме с невероятни таланти, като Хироюки Санада и РИнко Кикучи, както и останалите актьори и статистите. Бе прекрасно да виждам, как този свят оживява. 

… Edo периодът…

Entertainment Weekly: Обявили сте Shogun World и неговата база за развитие- Edo периодът (1603-1867г.). Но, както и при Западен Свят, предполагаме, че няма да сте особено стриктни с това. Все пак е тематичен парк.

Джонатан Нолан:

Това е изграден свят. Точно, като Западен Свят. Конструиран е на базата на епохата от началото на 19-ти век. В него ще има Red River и елементи от епохата след гражданската война. Ще ги има и The Searchers. Но няма да подминем и влаковете. Чувствахме се свободни да създаваме с Shogun World. Избирахме и пресявахме. Това е EDO периодът, но с артефакти от период от 300г.

Entertainment Weekly:  Социалните медии сочат, че Shogun World е едно ниво по нагоре в своята свирепост от Западен Свят Както може да ни кажете за това?

Джонатан Нолан:

Израснах с филмите на Куросава, които са МНОГО кървави. Но освен тях гледах и филмите на Сони Чиба. На тях се базира Тарантино в своите филми със супер наситените мъчения и хаос. Това усещане за алтернативна бруталност и красота, съчетани в един свят, повдигат степента на нуждите на посетителите. Не ставаше въпрос само за мъчения. Ставаше въпрос за това, да успееш да почувстваш пълен контраст. Искахме да създадем усещането, че нашата история ни е хвърлила в напълно различен свят. Имаме цял един епизод, развиващ се само в Япония.

Лиса Джой:
Това не е нашият свят. Техният е. И е наелектризиращо да се разходиш в него.

… за Азиатското кино…

Entertainment Weekly: Всеки от вас ли си има любим класически или нео-класически филм от Азиатското кино?

Лиса Джой:

Джонатан ще ви каже някои красиви класики. А моето слабо място са филмите, които гледах в Тайван, като дете. Това бяха кунг-фу филми за маймунският крал. Те са базирани на класически, китайски романи. Английската версия се нарича „Пътешествие на запад“. Това е разказ за маймунския крал, който тръгва по петите на будистките свитъци.

Джонатан Нолан:

Бих се умрял за „Седемте самураи“, който е най-великият филм правен някога. Обичх също самурайската трилогия на Хироши Инагаки. В нея също участва Тоширо Мифуне, който е най-любимият ми актьор за всички времена. Историята разказва за най-известният японски войн. Той е нещо, като Крал Артур. Много от тези филми може да се усети и види в Shogun World. Героят на Хироюки е базиран на Мусаши (герой от Трилогията за самураите на Инганаки). Някои от сценографиите ни и костюмите бяха поклон пред Samurai III: Duel at Ganryu Island . Там е най-якия филмов дуел, сниман някога. Но тъй като сме в уестърн, има парченца от всякъде.

Лиса Джой:

Определено сега имаме купища японски оръжия, които затрупват офисите ни сега.

… Shogun World в новия сезон…

Entertainment Weekly: Какво бихте могли да ни кажете за това, КОЛКО от Shogun World ще видим този сезон?

Джонатан Нолан:

Искаме да опитаме и да надскочим очакванията. По-голямата част от сезона се случва в Западен свят. Но успяваме да надникнем и в другите светове. Имаме няколко епизода в Shogun World, с една от сюжетните нишки. Останалите истории, продължават на други места. Опитваме се да надминем очакванията, запазвайки тайните. И все пак нещата, които направихме за Shogun World са сензационни.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here