Майкъл Кейн в „Челюсти: Отмъщението

Майкъл Кейн обича да се шегува с този филм. Казва, че никога не го е гледал и че е ужасен. Съгласен съм – някои филм няма нужда да бъдат гледани, за да осъзнаеш, че са бълвочи.  Интересното е, че Майкъл Кейн през същата година, 1987 г., печели Оскар за най-добър поддържащ актьор в „Хана и нейните сестри“ на Уди Алън.

Марлон Брандо в „Островът на доктор Моро“

Филмът си е издънка отвсякъде – от крайната реализация до боксофис резултатите. Такъв е резултатът когато имаме актьор с огромно его (Вал Килмър) и актьор, който в последните си филми се снима само и единствено за пари (Марлон Брандо). Брандо, без съмнение е един от най-влиятелните актьори за всички времена, но е било изключително трудно режисьор да работи с него. „Островът на доктор Моро“ надвишава бюджета двойно, има смяна на режисьори, Брандо капризничи и изиграва по свой си начин персонажа на д-р Моро. Няма как филмът да не е провал, въпреки талантливите актьори.

Дензъл Уошингтън и Ръсел Кроу във „Виртуален убиец“

Защо великия Дензъл се е съгласил да участва в такъв филм, който по нищо не се различава от нискобюджетните филми, с които кабеларките ни заливаше преди. За Ръсел Кроу е разбираемо – току що дошъл в Америка, трябва отнякъде да се започне. Но за Дензъл, актьор с „Оскар“ и дузина класики зад гърба си е неразбираемо

Джони Деп в „Жената на астронавта“

Напоследък Джони Деп го е ударил на автопилот. Нищо запомнящо се, може би с изключение на „Черна служба“. „Жената на астронавта“ е може би един от най-слабите му филми. Aстронавтът Спенсър Армакост е бил на мисия, когато изведнъж е изгубил контакт. Когато се прибира у дома, за всички той изглежда същият, но за жена си е различен. Тя забременява и в процеса на бременност започва да усеща, че животът, който се намира в нея, не е от този свят. Джони Деп се е завърнал като извънземно. Извънземно, което не може да играе.

Джереми Айрънс в „Подземия и дракони“

И до днес вярвам, че са измъчвали Джереми Айрънс, за да изтръгнат съгласието му за участие в този филм. Гледайте го и се замислете – изглеждаше толкова неадекватен, че се замислих да не би да е под влиянието на някакви наркотични вещества, за да може да преживее някак си това подобие на филм. Режисьор е бездарника Кортни Соломон. Той е автор и най-слабата холивудска продукция, снимана у нас – „Бягството“ с Итън Хоук. Бихме обобщили, че нямаме повече  нужда от негови филми.

Гари Олдман в „Пръсти“

Готов съм да споря със всеки, който се съмнява в качествата на Гари Олдман. И повярвайте – въпросният филм е безмозъчен и въпреки това Олдман показва обичайната си класа. По – скоро бихме си задали въпроса – „Какво, по дяволите си е мислил, когато е подписвал договора“. В „Пръсти“ героя на Олдман е джудже и е брат близнак с героя на Матю Макканахи, който обаче е с нормални размери на тялото. Персонажът на Олдман се влюбва в бременната годеница на брат си. Филм за сложните отношения в едно (не)нормално семейство.

 

Робърт Дауни Джуниър в „Човекът куче“

 

Дейв Дъглас (Алън) е заразен със секретен серум, който превръща тялото му в кучешко. Сега Дейв не иска нищо друго, освен да спре да носи пръчки и да се върне към бащинството, но ще трябва да спре злия гений (Робърт Дауни Младши), който е създал серума. Перфектното детско филмче. Но все пак името на Робърт Доуни Джуниър стои някак, ами…. абе, не му е там мястото.

Всички талантливи актьори, участвали във филми на Уве Бол

На Уве Бол трудно се отказва. Питай Майкъл Медсън,  Рон Пърлман, Бърт Рейнолдс, Бен Кингслир, Рей Лиота (междудругото той се е превърнал в нещо като муза на Уве Бол). Няма какво да се каже за филмите на легендарния немец.  Просто трябва да бъдат видени.

Целият актьорски състав  в „Отмъстителите“

За мен си остава загадка направата на този филм. Също и участието на Ралф Файнс, Ума Търман, Шон Конъри и Джим Броудбент. Базиран на популярната телевизионна британска продукция  от 60 – те, лентата е унищожена от критиците. Слаб сценарий и режисура,  придружени от евтини специални ефекти. Със сигурност след време, поради своята некадърност, филмът ще бъде обявен за култов.

Целият актьорски състав в „Пълен т*шак“

Така и никой не разбра за що това чудо видя бял свят.Ще остане в историята като най-тъпия филм с най-звезден състав – Кейт Уинслет, Хю Джакман, Наоми Уотс, Хали Бери, Ричард Гиър, Джулийн Мур и много, много други.  Много от актьорите се снимат на майтап в тази компилация от скечове, ако може така да се нарече. Хю Джакман изявява желание да участва веднага щом изчита сценария. Казва, че би било забавно да вижда как хората се чудят и маят на въпроса – Защо толкова много известни актьори са се съгласили да участват в такъв глупав филм.

Никълъс Кейдж и всички негови филми след „Цар на войната“

Случаят с Кейдж е знаменателен. Трудно би повярвал човек, че толкова талантлив актьор ще започне да се снима във всякакви полюции на знайни и незнайни режисьори. Някои казват, че го прави поради финансови проблеми, а други, че просто си е ексцентрик от класа. Всъщност – няма значение. Истината е, че много ни липсва.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here