ИК БАРД представя „Топ шпиони“ от Ха. А. Мелер

Скритата власт зад кулисите! 

Почти никой не ги познава, но въпреки това те определят съдбата на цели континенти. Топ шпиони като Мата Хари, Вилхелм Канарис, Клаус Фукс или Райнхард Гелен стоят зад едни от най-важните събития, довели до промяна на историята през ХХ век.

В тази книга Ха. А. Мелер разкрива властта не само на шпиони от миналото, но и на съвсем актуални персонажи, описвайки например издигането на един най-обикновен агент от КГБ до поста президент на Русия.

ОТКЪС

1.

ИСТОРИЯТА И ТАЙНИТЕ СЛУЖБИ: КАКВО СЕ ПРЕМЪЛЧАВА НАЙ-ЧЕСТО

Нито една друга област на познанието не ни дава толкова много информация, както „историята“ , стига да е представена и анализирана правилно. Наученото от този предмет ни помага да разберем по-добре не само миналото, но и настоящето.

Разбира се, има едно „но“. Историята трябва да съдържа пълната истина, всички факти трябва да са на масата, а не само полуистините или четвърт истините, недай боже пък лъжи и извъртания. Едва тогава историята се издига до ранга на Кралица на науките.

Дори добрите историци обикновено не обръщат достатъчно внимание на три фактора. Това означава, че самият предмет „история“ и до днес страда от факта, че три негови подраздела все още често се замитат под килима. Всъщност рядко можем да разгадаем историята докрай, ако не сме наясно с тези три фактора.

За какво става дума?

СЕКРЕТНИ ОБЩЕСТВА И ТАЙНИ КРЪГОВЕ

Няма как да разберем историята в целия ѝ обхват, ако не знаем нищо за съществуването на тайните общества, играли основна роля през всички епохи. Тези групи са имали наистина огромно влияние върху събитията, без обаче този факт да става достояние на обикновения читател на учебниците по история. Затова сме написали и книга по темата, със заглавие „Най-влиятелните тайни общества в миналото и сега“. Основната цел на този труд беше да изтъкнем полагащото се значение на фактора тайни общества в историографията.

Историята на Германия, Франция, Англия и Съединените щати ще остане недостатъчно ясна, ако нямаме представа за действалите в тези държави тайни групировки. Братства и ордени са дърпали конците иззад кулисите и са били същинските кукловоди. Така например, ако не знаеш нищо за масоните, повлияли сериозно както на Френската, така и на Американската революция – някои дори твърдят, че всъщност те са ги инициирали – оставаш сляп и глух за събитията от ХVІІІ век.

Погледнато трезво, няма оправдание да не познаваш розенкройцерите, илюминатите и тамплиерите, нито пък да не си чувал за асасините, Опус Деи или пък за тайните общества на Хитлер. Ако не осъзнаваш тяхното влияние, няма как да проследиш голяма част от историята. Като автор на исторически книги, се чувствам направо длъжен да задълбая по-сериозно в темата. В противен случай ще съм виновен по обвинението за фалшифициране на историята, тъй като премълчаването е един от вариантите на фалшификацията.

Когато не разбираш същността на тайните общества, оставаш само на „повърхността“ на историята. Драскаш тук и там по фактите, но дотам. Но никога няма да разкриеш „причинителите“ и „кукловодите“. И така стигаш, волю-неволю, до едно погрешно или поне отчасти недостатъчно възприятие на определени исторически събития.

Толкова за първия фактор.

Казаното дотук се отнася с пълна сила и за влиянието на „големите пари“, както го наричат някои.

ГОЛЕМИТЕ ФИНАНСИ

Ако сме дарени с амбицията наистина да разберем историята, трябва да сме наясно и с големите финансови потоци, особено тези на международните банкери, съществували още през ХVІ век (спомнете си само за фамилията Фугер ). Чак тогава ще се отървем от своята наивност и ще прозрем, че няма нищо „случайно“ в историята и че парите и златото стоят зад не една или две исторически авантюри. Веднъж отворили очи, виждаме, че големите пари движат редица събития зад кулисите, например кланът Ротшилд изиграл важна роля при победата над Наполеон. Цели чували с пари са били прехвърлени тогава от Англия на Континента, с които в Испания са вербувани войници за битките срещу нисичкия корсиканец.

Оценявайки по достойнство огромните финансови потоци, изведнъж се сдобиваме, така да се каже, с още едно сетиво, с което да възприемаме историята.

Точно затова трябва да знаем как действат международните банки, стига да искаме да не умрем глупави. Желаем ли действително да тръгнем по следите на историята, не бива да пренебрегваме темата пари. Трябва да научим кои финансови акули плуват в басейна, наречен история. Защото висшите финансови кръгове са манипулирали историческите събития в мащаб, който не можем да си представим.

Поради тази причина написахме и книгата „За какво не бива да се говори: Международната банкова мафия. Тайните господари на Земята“. В нея съвсем ясно показваме невероятната власт на международните банкови институции още от ХVІ век, та чак до днес, и представяме неоспорими научно документирани доказателства.

Съществува обаче и трети фактор.

ВЛИЯНИЕТО НА ТАЙНИТЕ СЛУЖБИ

В старанието си да стигнем до дъното на цялата истина относно историческите събития трябва да знаем и за дейността на тайните служби. Ако не отчетем тяхното съществуване и тяхното влияние, оставаме деца, които никога няма да пораснат. Необходимо е да разнищим темите шпионаж и контрашпионаж, за да разберем определени събития в световната история. Само когато сме напълно наясно със службите и само ако имаме достатъчно представа за мрежите от информатори, историята ще ни разкрие своите тайни.

Това е причината да напишем настоящата книга.

Никак не е лесно да се разследват тайните служби, тъй като те по дефиниция са невидими и действат на тъмно. Правят всичко възможно, наистина всичко, за да останат неразкрити, защото само тогава са ефективни. Всеки разобличен шпионин става безполезен, превръща се в „пепел“. Ето защо научаваме със закъснение от 50 до 100 години какво се е случило в редиците на тайните служби. Фактите обаче понякога са толкова значими, че разрешават изцяло нов поглед върху някои събития. При всички случаи разгадаваме смисъла на „историята“ едва тогава, когато си изясним операциите на шпионските организации. Понякога след това се налага да пренапишем историята.

В книгата, която държите в ръцете си, показваме няколко примера за влиянието на топ шпионите и тайните организации върху историята.

В момента, в който разгадаем начина на действие и влиянието на тайните служби в миналото, ще можем да разберем и настоящето. Малцина съвременници осъзнават факта, че продължаваме да живеем в свят, пълен с агенти, шпиони и доносници. Те са навсякъде около нас. Живеем в свят на разузнавачи и подслушвачи.

Разберем ли този факт, променяме и нашето отношение към понятия като „реалност“ и „истина“.

Така че нека се потопим в опасната вселена на великите шпиони и тайни служби. Ще видите, че тя е далеч по-невероятна и вълнуваща от всеки шпионски трилър.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here