Актьорът Джейк Пикинг вдъхна нов живот на личната трагедия на звездата Рок Хъдсън. Всички ние станахме свидетели на това в сериала „Холивуд“ на Netflix.

Сега бързо набиращия популярност актьор каца на корицата на изданието на Attitude за месец Август 2020г.

По-рано през годината дебютира сериала „Холивуд“ на Райън Мърфи, който преобърна визията за една индустрия, дълго заглушавала гласовете жени, ЛГБТИ+ хора и  тъмнокожи.

В центъра на събитията е най-известната звезда на Тинсълтаун- Рок Хъдсън. Той остава скрит през цялата си кариера, докато не умира от СПИН през 1985г. Така той се превръща в символ на това, което човек плаща за институционалната хомофобия.

Новия сериал „Холивуд“ вдъхна живот на личната трагедия на Хъдсън. В неговата роля гледаме изгряващата звезда Джейк Пикинг. Той е на корицата на августовското издание на списание Attitude.

Смятам, че едно човешко същество се изгражда от много качества. Не е редно да съдим някой, базирайки се на това кой е, кого обича, какъв цвят на кожата има … Това са тесногръди, токсични хора. Някъде четох, че една тайна не е истинска, освен ако не е достатъчно болезнена, че да я пазиш. Смятам, че Рок е правил точно това със себе си и именно там се крие неговата трагедия.Да не можеш да изразяваш сам себе си. Веднага се припознах в самотата на Рок. Когато за първи път се мести в Лос Анджелис, той стои сам в униформата си, пред вратите на студиото, надявайки се завръзки в бизнеса, протегната ръка или нещо подобно. Аз самият съм усещал това.  – споделя 29 годишния Пикинг

Шарън Стоун е била приятелка с Хъдсън. Двамата са участвали заедно в „The Vegas Strip War“ през 1984г.Тя е изключително впечатлена от изпълнението на Пикинг. Той е пресъздал мъжа, който тя е познавала. Чрез него си е дала сметка какъв живот е могъл да има при едни по-различни обстоятелства.

Това, което наистина успя да уловиш от него, е колко мил бе всъщност. Той бе най-милия човек. До този момент никой в бизнеса не е бил толкова мил с мен, колкото Рок. Абсолютно мил, почтен и изключително грижовен. Вярвам, че ако Рок имаше възможностите, които Райън дава в своя сериал, той щеше да бъде човека, който ти изигра. Толкова обичащ, почтен и открит. Отношенията му с Елизабет Тейлър бяха неговия отдушник, за да живее чрез нея. В крайна сметка по определен начин дори успя да живее и чрез мен. Много съм благодарна, за това което направи за него. – споделя Стоун пред Пикинг

 

Изключително благодарен съм за сериала. Чрез него хората могат да си представят как би изглеждал един по-мил свят- допълва Пикинг

Въпреки своята популярнос, „Холивуд“ раздели критиката. Някои не успяха да приемат типичния тон на Райън Мърфи, както и изкривяването на историческите факти. Пикинг със своето силно изпълнение вярва, че целите на сериала имат своята сила и мощ.

Надявам се сериала да е бил окуражаващ. Войната продължава и днес. За жените, за цветнокожите, за хората от ЛГБТИ общността. Смята, че поредицата е истински триумф и се надявам хората да обикнат нашите герои. Ние търсим промяна и гледаме на нещата от светлата им страна. Ако можем да избираме, защо да не мислим позитивно? Животът е последователност от мисли и действия все пак…- разказва още актьорът

Източник: Attitude

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here