Трейлъра на новия сезон е само и единствено за това, как Мандалореца ще търси кои Джедаи са отговорни за Бебе Йода. Това означава едно- без съмнение ще видим Джедаи в сезон 2. Въпрос на време е. Трейлъра ни показа един вероятен Джедай (Или Сит?!), който ще има среща с Мандалореца в бъдещ етап от сезона.

По-важния въпрос е очевиден. Ще се появи ли Люк Скайуокър в „Мандалореца“ сезон 2?  Дали този трейлър вече подсказва за появата на Господаря Люк? Нека уточним едно важно нещо. Новия трейлър по-никакъв начин или форма не разкрива Люк Скайуокър. Ние не сме гледали различен трейлър от вас и не сме го превъртали наобратно за да чуем гласът на Анакин, който казва, че Палпатин е жив. Въпреки това смятаме, че трейлъра ни води към евентуална поява на Люк или дискусия около Люк Скайуокър в даден момент на сезона. Ето три конкретни причини за това.

Саша Банкс, за която се смята че играе ролята на Сабин Рен

3. Трейлъра маркира сезона, като „В търсене на Джедаи“. 

Глас зад кадър казва на Мандалореца да намери и събере Бебе Йода с Джедаите. Виждаме мистериозен герой, който изчезва по подобен на Джедай начин.

Посланието е ясно- Мандо ще се опита и ще успее. Което само по себе си значи, че ще се срещне с Джедай (или бивш такъв, като Асока Тано). Ако той се срещне и с други Джедаи, това значи че някой, в даден момент ще говори за Люк Скайуокър. По времето, по което се развива сериала Люк е единствения останал, легитимен Джедай.

2. Какво прави всъщност героят Люк Скайуокър по това време?

Мандалореца се развива едва пет години след „Завръщането на Джедаите“. Това значи, че Люк е поне на 2 десетилетия от момента, в който ще загуби вярата си и ще замине в изгнание.

Какво му се случва по това време? Във „Възходът на Скайуокър“ Ландо спомена за мисията за откриване на факти около Джедаите, това е една от възможностите. Също така знаем, че Люк е търсил Sith Wayfinders  след „Завръщането на Джедаите“. Възможно е и да се приготвя за създаването на новата Джедайска академия. Каквото и да е правил, то е било свързано с някакво джедайско проучване.

По време на „Завръщането на Джедаите“ Йода му казва: „Когато си отида, ти ще бъдеш последния Джедай“. След това Йода умира. „Мандалореца“ се случва 5 години по-късно. Думите му са истина. Люк е последния „експерт“ по неща, които приличат на Йода, а също е и Джедай.

  1. Х-Wings

Да, най-вероятно Люк НЕ е пилота на появилия се в трейлъра X-wings. Ами ако все пак е бил той? Той все още лети на своя X-wing , когато се отправя на изгнание преди „Силата се пробужда“. Това означава, че по времето в което се развива „Мандалореца“, той със сигурност го е използвал.

Възможно ли е да е той в трейлъра, о да! Въпреки, че едва ли. Всички комикси и продукти от „Междузвездни войни“ сочат, че десетилетия наред Люк е мислил за себе си, като за последния Джедай. Едва 5 години след битката на Ендор, категорично това е стояло по същия начин.

Би ли могъл да е скочил на X-wings и да е погнал Мандалореца и Бебе Йода? Ако се замислите, единственото по-странно нещо от това би било, ако той не участва в сезона.

Единствения въпрос е как ще видим Люк в „Мандалореца“? Под формата на глас зад кадър? Визуално? Компютърно генериран , като във „Възходът на Скайуокър“? Или може би ще бъде избран нов актьор?

Източник: Inverse

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here