trolcheta_bg_posterТРОЛЧЕТА е истинско забавление за младите зрители, което предлага уникален пъстър свят, изпълнен с незабравими герои, музика, хумор, приключения и цветове; а за порасналите филмът повдига всеобхватната тема на търсене на щастието и ще резонира дълго и след финалните надписи.

И наистина изпълненият с много песни, танци и прегръдки свят на тролчетата е потопен в щастие, което блика от всеки кадър от филма. ТРОЛЧЕТА изследва как се отнасяме към другите и, най-важното, как се отнасяме към самите себе си. Неговото емоционално заредено послание е, че щастието се крие вътре в нас и може да бъде най-мощната заразяваща  сила, когато може да се предава на другите.

Това е актуална и влиятелна тема, особено в днешния свят, който до голяма степен е завладян от негативизъм, страх и липса на равновесие. Историята на ТРОЛЧЕТА навежда на мисълта, че всеки от нас може да донесе промяна чрез позитивно мислене и действия, като същевременно подчертава значението на това да постъпиш правилно, въпреки, че – и още повече когато – си изправен пред огромни предизвикателства.

Щастието стои на първо място в съзнанието на режисьора на ТРОЛЧЕТА Майк Мичъл и на партньора му Уолт Дорн, още по време на първоначалния етап на историята и обсъждането й със сценаристите и копродуценти Джонатан Айбъл и Глен Бергер и продуцента Джина Шей.

Двамата режисьори са работили заедно върху поредицата на DreamWorks Animation Шрек, и в детайли познават любимите по целия свят огрита, което ги води към света на далечните им братовчеди – тролчетата.

trolls-movieТяхното детайлно проучване на троловете, които населяват скандинавската митология, разкрива, че тези същества имат безброй форми и размери, от чудовищни гиганти до малки създания, които изпълняват желания. И както DreamWorks направи със Шрек, Мичъл и Дорн решават да адаптира митологичните тролове, за да създадат една нова вселена и пъстър набор от герои.

Създателите на филма отбелязват, че са прегърнали един страна от познатата история на троловете. „Бяхме очаровани от това, как тези същества първоначално са били страшно грозни и с течение на времето са еволюирали в сладко грозни, – казва Мичъл. – Докато през 1970 година се превърнаха в символ на щастието.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

54 + = 56