trolcheta_bg_poster

„Тролчета“ („Trolls“) вече е по кината, а там малки и големи решават дали си струва да го гледат. Ние няма да разкриваме за какво се разказва филма на DreamWorks, но можем да Ви дадем съвет, дали да похарчите парите си за 2D или да разчитате на 3D ефектите на прожекцията.

Вписва ли се? – 5 от 5 точки

Пеещи и танцуващи в буйната гора тролчета, до толкова изпълнени с енергия, че понякога дори пръцкащи блещукащ брокат – е това си е сюжет точно като за 3D изживяване. Това приключение, насочено главно към по младите зрители, е изцяло подходящо да се гледа на 3D, защото от началото до самия си край ще Ви забавлява и в същото време очарова.

trolls_ver3Плануване и усилия – 5 от 5 точки

Бидейки компютърно-анимиран филм, прави цялата „лента“ подходяща и лесна за качествено преобразуване в 3D формата. Сам по себе си „Тролчета“ не стои по-долу от предходните заглавия, поддържащи доброто реноме на DreamWorks Animation откъм оптимизиране на 3D ефектите. Филмът успява да адаптира някои операторски хрумки, така че с помощта на 3D ефектите, някои елементи наистина изпъкват, а други направо изкачат от рамките на екрана, по точният начин. По подобие на тазгодишния „Кунг-Фу Панда“ („Kung Fu Panda 3“), хората отговорни за 3D версията на филма, не само са отделили много време и усилия, но и са направили така, че да не усещаме, че са работили само за да ни вземат повече пари заради по скъпият 3D билет.

trolls_ver2Ефект „Отвъд екрана“ – 5 от 5 точки

Блещукащите от брокат пръцкания. Не се шегуваме, това е един от най-забавните 3D ефекти в „Тролчета“ , защото са направени така, сякаш излизат от екрана и идват право към вас. Но това не е всичко, което ни впечатли! От сцената с ролерите, през отломките в тунела, до фойерверките, имахме чувството, че наистина се създава ефекта на излизане отвъд екрана.

Дълбочина на образите – 4 от 5 точки

За съжаление, дълбочината на образи във филма не са дотолкова вълнуваща негова черта, но все пак е по-добра отколкото при повечето други 3D заглавия. Една от проблемните за нас сцени е когато Попи, разказва историята и случващите събития през нейната гледна точка, но и в други сцени може да се забележи липсващата дълбочина, макар и да има показано далечно разстояние.

trolls_ver4Яркост на екрана – 3 от 5 точки

За филм, който използва такава впечатляваща цветна палитра от различни неонови и пастелни цветове, тролчетата са доста тъмни, когато гледаме през 3D очилата. Разбира се, това зависи най-вече от използваният в киното проектор, който в повечето случай не бива калибриран за всеки филм, за да покаже истинската яркостта на 3D картина, но при този филм това е от голямо значение и бихте забелязали огромна разлика в яркостта между 2D и 3D картината.

Крайна оценка – 22 от 25 възможни точки

Макар че не е съвършено, 3D представянето на „Тролчета“ все пак е на високо ниво и според нас няма да бъдете разочаровани от  въпреки липсата на яркост, която получавате от гледането на 2D.

Кликнете тук, за видите и всички останали филми и нашите препоръки „На 3D или НЕ?!“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 63 = 71