Безжично електричество, върколак в гората, ученици и скаути са замесени  в новите приключения на Тони и Рая

След като лентата „Случаят Кюри“ пожъна успех с множество селекции и отличия на международни филмови фестивали в Европа, САЩ, Южна Корея, Армения, Еквадор и Индия, но най-вече защото се хареса на малките зрители в България, поредицата продължава с втори самостоятелен игрален филм – “Случаят Тесла”.

Тони и Рая са вече добри приятели след предишните перипетии и заминават заедно на лагер. Тони е на крачка от успеха с експеримента си за безжично електричество, вдъхновен от великия учен Никола Тесла. Но главатарят на местните скаути Виктор ревнува от Тони, решава да провали научните му опити и да спечели сърцето на Рая, докато тя се впуска да преследва тайнствен върколак, бродещ в гората. Тони се амбицира и решава да доведе експеримента докрай на всяка цена, но приятелството му с Рая е поставено на карта заради съперничеството с Виктор.

  • момче – атлетично на видима възраст 11-13 години
  • момчета – еднояйчни близнаци на видима възраст 9-11 години
  • момичета – на видима възраст 10-12 години

Желаещите да участват трябва да изпратят на мейл – [email protected] следната информация: портретна снимка и в цял ръст, имена, възраст, височина, град, телефон за контакт и информация при предишен сценичен/филмов опит на кандидата. За проби с реплики ще бъдат повикани децата отговарящи на типажността на търсените герои. Повече информация може да откриете на Facebookстраницата за филма –  www.facebook.com/theteslacase

“Основната идея на филма “Случаят Тесла” е да покаже българското и международно културно многообразие, представяйки детска аудитория различна по характер, интереси и мечти. Да внушава хуманни ценности като интерес към науката, да сме отговорни към природата и да бъдем по-добри.”, споделя режисьорът Андрей Хадживасилев.

Освен с работата си по детски игрални и образователни филми, Андрей Хадживасилев е познат на публиката с множество музикални клипове за артисти от класическите групи Атлас и PIF, Искрен Пецов, Калин Вельов, рок легендата Милена (Ха-Ха) Славова, до ексцентричните рапъри Румънеца & Енчев и 100 Кила. А през месец март тази година Андрей Хадживасилев, заедно с колегата си режисьор Ники Илиев ще стартират интересен уъркшоп – “Основи на филмовото изкуство”, насочен към а всички, които искат да се запознаят със седмото изкуство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here