Ужасът The NightingaleРежисьорката Дженифър Кент (The Babadook) създава истински скандал с най-новия си филм. Ранните му прожекции накараха хората да крещят срещу екрана, а други да напуснат залата, отвратени. Новият и филм, ужасът The Nightingale, е насилствен трилър, развиващ се в колониална Тасмания. Наскоро бе премиерата му на кино фестивала в Сидни.

Ирландската актриса Айслинг Франсиос принудена да присъства на брутално насилие от страна на британски офицер (Сам Клафин, Финик от „Игрите на глада“). В ужасяващия филм, Франсиос наблюдава, докато офицера и приятелите му брутално убиват нейния съпруг и невръстно дете. В своята агония тя се заклева да отмъсти. Темата е изключитлено сериозна и някои от зрителите не са могли да го понесат.Ужасът The Nightingale

На излизане от прожекцията на филма, една жена е споделила:

Няма да гледам това. Тя вече бе изнасилена два пъти.

Голите сцени в ужасът The Nightingale са сведени до минимум, но множеството сцени на изнасилване го правят изключително труден за гледане. Режисьорката признава, че филмът и е труден за гледане. Но според нея той е изключително достоверен в исторически план за насилието и расизма в колониалните времена.

 

Филмът ми е за нуждата от любов, състрадание и нежност в едни мрачни времена- допълва Кент

Ужасът The Nightingale

Режисьорката споделя, че много жертви на сексуално насилие препоръчват филма и, като изключително адекватен. Самата тя допълва, че е изключително горда от постигнатото. Много хора все пак са останали до края на прожекцията, а в Rotten Tomatoes той държи 77% критическо одобрение. Изглежда продукцията разказва много силна история, чрез множество брутални сцени.

Световната премиерата на The Nightingale е насрочена за 02.08.2019г. Интересно ще е да видим как скандалите ще повлияят на продажбите на билети. Вижте и трейлъра:

Източник:MovieWeb

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

92 − = 87