Новият български филм „Подслон” пожъна огромен успех, още преди да се появи масово по киноекраните. На връчването на Наградите на българската филмова академия вчера филмът завоюва най-ценните призове – за филм на 2010 година, за режисьор на игрален филм, за филмов монтаж и за филмова сценография. Тази поредица от отличия не е първата за едва тридесет и три годишния режисьор Драго Шолев. „Подслон” бе представен публично на немалко фестивали през изминалата и тази година, включително в чужбина. Филмът има отличия от „Златна роза”; София Филм фест; МФФ Братислава; Международен Фестивал на филми от Югоизточна Европа, Лос Анджелис; Международен филмов фестивал в Кипър – CYPRUS FILM DAYS.

Съвсем скоро и масовата българска публика ще има възможността да се запознае с превърналия се във филмов шедьовър „Подслон” – от 10 юни тръгва по кината.

„Подслон” на Драго Шолев не е поредната драма за семейните взаимоотношения и разминаване в разбиранията на различните поколения. Напротив – тези проблеми са показани по забавен начин и с тънък черен хумор. Историята е за едно малко момче, което след като липсва два дни от дома си, се прибира в компанията на… пънкари. За ужас на своите родители!

 

Профил на филма тук!

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here