Ако не си гледал „Игра на тронове“ сезон 8, епизод 5, спри да четеш тази статия ВЕДНАГА!!! Освен горещи въпроси преди финала на Игра на тронове ще попаднеш и на много спойлери от предходните епизоди!!!

финала на Игра на троновеВсе още си тук? Е … да започваме.

Предпоследния епизод на „Игра на тронове“ бе огнена буря.

Кралси Чертог е в руини. По-голямата част от населението му е избито. Много от главните герои също са мъртви. Епизодът имаше усещането за финал в себе си.

Въпреки това, все още има много горещи въпроси останали за финала на Игра на тронове. Както и който ще седне на железния трон, разбира се.

Останал ли е някой, за владетел?

След събитията от миналия епизод най-очевидния избор, кралица Денерис- възможен ли е?Какво ще владее? Мъртвите? Кой ще и се поклони и ще целуне пръстена?

Джейми и Церсей наистина ли са мъртви?

След като осем сезона развиваха героите на Николай и Лена, това ли е начина да се отървем от тях? просто да ги прекършим с червената кула? Наистина ли са мъртви? Или Джейми бе умрял много по-рано, а тук показаха, че Церсей е просто човек. Въпреки всичката злост и власт, тя не бе нищо по различно от всички останали и за това смърт от дракона или Аря, щеше да я издигне на пиедестал и да я превърне в нещо различно.

Денерис убиваше, Джон не беше щастлив от взетите от нея решения. Какво ще се случи на финала? Ще поговорят или той ще я прободе в сърцето? Или може би Аря ще го изпревари…?

Ще видим ли съжаление у Денерис?

Когато спре да сее хаос и огънс ред Кралски Чертог и хората му, когато погледне отгоре, ще трепне ли нещо в нея? Ако беше отишла директно за Церсей в Червената кула дали нямаше да е по-правилно? По-скоро нищо няма да и трепне…

Кога Санса ще се отправи на юг за да заеме полагащия и се трон?

Действията на Денерис я превърнаха във всичко друго, но не и кралицата на народа. Титлата сега принадлежи на Санса Старк. Тя се опита да предупреди Джон, на какво е способна Денерис. Ако Джон не поеме полагащия му се трон, Санса остава единствения квалифициран кандидат за него.

Къде е Бриан, когато имаш нужда от нея?

Бриан отсъстваше от ужасът в Кралски Чертог. Дали не трябваше да се впусне по петите му? Да пристигне на време и да го спаси от злата му сестра? Би ли си заслужавал такъв ход? От гледна точка на развитието на героите и предхождащите събития- категорично! Какво предстои? Ще видим утре…

Всички тези въпроси, и още, ще получат отговор на финала на Игра на тронове. Гледаме епизод 6 на сезон 8 утре, 20.05.2019г. от 21:00 часа по HBO България.

Източник: Variety

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

33 + = 37