Финалът на „Мандалореца“ сезон 1, показа оръжие, което ще изпълни душите на истинските фенове на „Междузвездни войни“. Всъщност има и второ оръжие, но едно конкретно бе извадено от „Star Wars: Clone Wars“ и „Star Wars: Rebels“. Епизодите на „Мандалореца“ бяха едва 8 и феновете вече искат още от Бебе Йода и спътниците му. Припомняме, че усилено се работи по сезон 2, който ще дебютира по Disney+ през есента на 2020г.

ВНИМАНИЕ СПОЙЛЕРИ ЗА ФИНАЛА НА „МАНДАЛОРЕЦА“ СЕЗОН 1!!!

Докато си мислехме, че злодея Моф Гидиън (Джанкарло Еспозито) е мъртъв, той побърза да ни обори и се изкачи върху разбития кораб, за да ни покаже The Darksaber. Оръжието, чието острие е тъмно, е стара реликва, която е създадена преди повече от 1 000 г. от Мандалорец. Включвана е в „Star Wars : Rebels“ и „Star Wars: Clone Wars“. Но как бившия имперски офицер се е сдобил с него? На финала на сезона научаваме още от миналото на героя. Научаваме и факта, че е участвал в обсадата на Мандалор в даден момент.

The Darksaber е откраднат от Дарт Мол в „Star Wars: Clone Wars“. След това в „Star Wars: Rebels“ Мандалорецът Сабин Рен се докопва до него. Как тогава Моф Гидиън го притежава сега? Има няколко теории. След като Сабин взима оръжието, за последно го виждаме в ръцете на Мандалорския лидер Бо-Катан Криз и след това… в ръцете на Моф. Напълно възможно е той да го е взел от Криз, заедно с други мандалорски реликви.

Друга възможност е, Моф Гидиън да е убедил част от Мандалорците да се бият за Империята, редом до него. Дарт Мол имаше Мандалорци на своя страна, по време на войните на клонираните, така че това не е невъзможно. Какво би означавало това за бъдещето на сериала? Очаква ни много история, която е възможно да включва и преминаването на The Darksaber в ръцете на Дин Джардин (както се оказа, че е истинското име на Мандалореца).

В продължение на сезона видяхме много подобрения по бронята на героя ни. Това завърши с „летящата“ раница във финалния епизод. The Darksaber би била последната, чудесна притурка към оборудването на нашия герой и Бебе Йода. Докато the Darksaber бе голямото разкритие в епизода, другото оръжие на Моф Гидиън бе не по-малко привлекателно. Това е EWEB cannon, който е базиран на Tripod Laser Cannon- играчка, появила се малко след „Завръщането на джедаите“. Това оръжие НИКОГА до сега не бе виждано на екран. Джон Фавро обича да прави такива неща. В минал епизод той ни показа другa играчка, която не бяхме виждали никога във филм- Kenner’s 1977 Stormtroooper transport.

Източник: MovieWeb

4 коментари

  1. Имам един въпрос. Има ли общо мнение как се превежда заглавието на сериала? Вие го пишете с кратък член. По-правилно е с пълен (Мандалорецът). Трети знаят, че е „Мандалориецът“. Четвърти са убедени, че правилно е да се казва „Мандалорианецът“.

    • За да се членува, трябва пред оригиналното заглавие да има THE! Според нас за това името няма как да бъде „Мандалорецът“. Общо правило няма. Мандалориецът и Мандалорианецът НЕ СА правилни. Ети пример, Bulgaria- Bulgarian (Българин, а не Българианец), Mandalor- Mandalorian (Мандалорец, а не Мандалорианец). Това са наши разсъждения обаче Общо правилно няма, тъй като Disney+ нямат представителство за страната ни все още!

      • Съгласен съм, и аз се водех по примера подобен на american – американец, а не американиец или нещо подобно. Но според мен трябва да е с пълен член, една идея по-благозвучно е (THE mandalorian). Колкото до Дисни… доколкото имат официални представители (имат официални страници във фейсбук, заедно с марвел), според тях засега е Мандалорианецът. Поне така ми отговориха, но и те само предполагат. Ще се разбере чак след година-две, когато Disney+ пристигне при нас, предполагам.

        Не съм голям фен на Star Wars, и не знам дали се споменава там за тези мандалорци, но ако да, ми е интересно на български как са ги превеждали в книгите/комиксите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here