Режисьорът Кевин Макдоналд е вперил поглед в американската правна система в новия си филм „Мавританецът“. Правната драма се фокусира върху случката в Гуантанамо бей. Първия трейлър вече е онлайн!

Мохамедоу Оулд Слахи (Тахар Рахим) гние в затвор от години. Без обвинение и без процес. Загубил всички надежди, той намира подкрепа в адвокатката Нанси Холандър (носителката на Оскар Джоди Фостър) и нейният сътрудник Тери Дънкан (Шайлин Удли – „Дивергенти“). Двете се изправят срещу безброй пречки, в търсене на справедливост. Скандалните им действия и доказателства разкриват далеч по-шокираща конспирация, след намесата на обвинителя Полковник Стюърт Коуч (номинирания за Оскар Бенедикт Къмбърбач).

Премиерата се очаква да бъде на 19.02.2021г. в САЩ. Историята се базира на мемоарите на Мохамедоу Салахи от 2015г. Те проследяват живота му в лагер за задържане  БЕЗ обвинение и БЕЗ процес в продължение на 14 години от 2002 до 2016г. Той е малтретиран, докато са го държали и се превръща в първия, публикувал мемоари, докато все още е бил лишен от свобода.

В главните роли гледаме Джоди Фостър, Тахар Рахим, Закари Леви, Шайлийн Удли и Бенедикт Къмбърбач.

Източник: IndieWire

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + = 27