„Жокера“ е бокс офис динозавър, който доближава $1 млрд. приходи в световния боксофис. С подобен успех, разговорите за продължение са неизбежни. Хоакин Финикс и реж. Тод Филипс са започнали да говорят за продължение още през първите седмици на снимките. В скорошно свое интервю, Финикс споделя:

Много преди да имаме каквато и да било идея за успеха, вече си говорихме за продължение. Още във втората или третата седмица от снимките. Попитах го, дали може да започне да работи върху продължение. Все пак имаше още толкова много за изследване.

Гледайки „Жокера“ ще останете с усещането за завършеност. Никой не е очаквал този успех и за това е така. Но въпреки с тази идея в главата, Финикс е нахвърлял щрихите за посоката на продължението. Ето ги и тях:Хоакин Финикс за „Жокера 2“Хоакин Финикс за "Жокера 2"

Казах им, че можем да вземеме героя и да го поставим във всеки филм. На снимачната площадка с фотографа направихме снимки и го постави в 10 класически филма: „Бебето на Розмъри“, „Разярения бик“ и др. Ако го видите, ще си кажете… БИХ ГЛЕДАЛ ТОВА!

Хоакин е направил дори постери за продължението, но реж. Тод Филипс знае, че няма официални планове за следващ филм. Ето какво споделя той за евентуално продължение:Хоакин Финикс за „Жокера 2“

Не сме говорили много. Но ако все пак направиме продължение, то НЕ би могло да бъде просто „Clown Prince of Crime“. Това не би ни интересувало. Ще трябва да има тематичен резонанс, като този.

И да искат и да не искат, Хоакин и Тод ще бъдат принудедни от индустрията да направят следващ филм. Особено след този успех. И двамата са съгласни, ако имат правилната идея. Ето какво сподели още режисьора:

Причината, поради която филмът докосна зрителите , е че той работи и под повърхността. Много филми са за искрата, този е за пламъка. Ако можеш да уловиш това отново, по правилния начин…. определено би било интересно.

Източник: MovieWeb

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 1