Финалът на „Мандалореца“ сезон 1 е факт! Хитовата поредица ще се завърне през есента на 2020г. Но хората започнаха масово да спират абонамента си за стриминг платформата, докато сериала не се завърне. За старта на Disney + „Мандалореца“ бе основната причина за привличане на абонати за услугата. Всичко сработи и хората наводниха стрийминг платформата със заявки за присъединяване. Определено задържането им, като абонати, ще се окаже далеч по амбициозна задача.

След финала на сезона много фенове разкриха в Туитър профилите си, че спират абонамента си за Disney +! Услугата не споделя официално цифри в тази посока, за това е трудно да преценим дали говорим за малък брой хора или за голям отлив. Дори един от потребителите сподели в пост на форма, питаща ЗАЩО спирате абонамента си за Disney +! Възможните отговори са билянтни. След избиране на кутийката „Други“, потребителя сподели:

Мандалореца свърши. Това е пътят! – реплика, изкопирана от сериала

Платформата стартира през ноември и тя представлява огромна част от бъдещето на Disney. Развлекателната индустрия е тотално доминирана от стрийминг услуги, основно благодарение на постигнатото от Netflix през изминалите години. Но това показва рискът от примамване на потребители с 1-2 лъскави, оригинални продукции. Веднъж що свършат, каква причина биха имали хората за да продължат да плащат? На този въпрос, Disney ще трябва да отговорят през следващите месеци и години.

Netflix притежава лиценз за съдържание от много студия и инвестира милиарди  в оригинално съдържание всяка година. Това им помогна да качат броя на потребителите си по цял свят до 150 млн. Disney + стартираха много силно с над 10 млн. потребители за първия ден след откриването си. Ако тази цифра започне да намалява след финала на сериала, заради който е постигната… проблема е голям! HBO видя много напускащи абонати веднага след края на „Игра на тронове“ например.

Източник: MovieWeb

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 5 =